Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokoomus

Annatko jymäyttää itseäsi ”pääministerivaalilla”?

Sdp ja Kokoomus ovat halunneet nähdä edessä olevat eduskuntavaalit pääministerivaaleina. Puolueiden puheenjohtajat ovat kaupitelleet toisiaan tai itseään toinen toistaan parempina tai huonompina vaihtoehtoina. Äänestäjille pyritään luomaan kuva, että heidän olisi valittava kahdesta vaihtoehdosta vähemmän huono.

Mihin uutta oikeistoa tarvitaan?

Monet muistavat ajan, jolloin Suomen valtavirtapoliitikot olivat Georg C. Ehrnroothia, Veikko Vennamoa ja Tuure Junnilaa lukuun ottamatta Moskovan längissä. Osa heistä oli Kremlin agentteja tai kätyreitä, joista on kirjoitettu monta paljastavaa kirjaa.

Hallitus on kaatunut, kauan eläköön hallitus!

Yli kymmenen vuotta ollaan tahittu Sote-uudistuksen kanssa, eikä vieläkään olla lähellä, vain pari sataa miljoonaa köyhempiä. Kaikki hallituskokoonpanot ovat yrittäneet ajaa tätä Sisyfoksen työtä eteenpäin. Aina kaatuu viimeisillä metreillä ja kaikki tarvii aloittaa taas uudelleen. Miltei jokainen puolue on upottanut kätensä, hartioita myöten saveen ja saanut aikaan mittaamattoman vähän. Joten kenenkään ei kannata ilman itsetutkiskelua kritisoida tämänkertaista historiallista epäonnistumista.

Kokoomusnuoret hylkää soten toimivimman osan

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Henrik Vuornos unohtaa kannanotossaan sote-hankkeen keskeisimmän ongelman: valinnanvapauden. Samalla hän on hylkäämässä soten toimivimman osan: maakuntamallin.

Toisin kuin Vuornos väittää, maakuntarakenne on paras ja demokraattisin ratkaisu toteuttaa sosiaali- ja terveyspalveluiden leveämmät hartiat.

Petteri Orpon pelikirja sekosi – kokoomuksessa on nyt ikävä Taru Tujusta

Jos valtiovarainministeri Petteri Orpo mielii pääministeriksi, nyt on viimeinen hetki herätä. Orpon johtama kokoomus jatkaa laskuaan kannatusmittauksissa, ja tuoreimmassa Ylen gallupissa Orpolle tarjoillaan hyytävä luku: 16,2 prosenttia.

Se on koko Orpon ajan alhaisin kannatusluku kokoomukselle. Esimerkiksi vuosien 2017 ja 2018 aikana kokoomuksen kannatus ei Ylen gallupissa kertaakaan jäänyt alle 18 prosentin.

 

Keskusta on unohtanut köyhän asian, maakunnat ja viljelijät!

 

Keväällä 2015 Suomi oli katastrofin partaalla. Valtava julkisen sektorin velkaantuminen, kasvava työttömyys, yritysten sammunut investointihalu ja oven takana väijynyt luottoluokituksen romahdus pakottivat suunnan muutokseen. 

 

Kokoomus kompuroi tilanteesta toiseen - veroale ja autot eivät nyt uppoa

Kokoomuksen viimeisemmät gallup-luvut olivat kylmää kyytiä puheenjohtaja Petteri Orpolle. Tähän asti pääministeripelissä tukevasti mukana ollut Orpo uhkaa pudota kokoomuksen kanssa vaalien kakkoseksi.

SDP:n kaula kokoomukseen repesi yli kolmeen prosenttiyksikköön Alma Median alkuviikon kannatuskyselyssä. Tähän asti ero puolueiden välillä on ollut niin pieni, että kokoomuksen ykkösasema olisi itse asiassa ollut todennäköisempi kuin demareiden voitto.

Kokoomus leimautuu munattomien puolueeksi

Lauri Nurmi tylytti eilisessä IL:n kirjoituksessaan Orpon johtamaa munattomien puoluetta. Nurmen havaintojen mukaan Kokoomus on siivonnut vaaliesitteestä huolella pois maininnat mahdollisesta Nato-jäsenyydestä ja jopa kokoomuspellervojen pikkutakkien taskuliinat ovat saaneet täyskiellon. Mitäpä Orpo ei tekisi nuollakseen presidenttiä.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä