Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Syntymä

Kuka meistä on suomalainen?

Viime päivinä olen täällä saanut törmätä kommentteihin, joissa suomalaisuus määritellään syntymäpaikan mukaan, ja se esitetään myös rotuna sekä biologisena ominaisuutena. Oikein vapaamieliset ovat tyytyneet määrittämään suomalaisuuden pelkäksi kulttuuriperimäksi.

Suomalaisuus on juuri nyt, tunnetuista syistä, hyvin kiinnostava asia, koska maahan on saapunut henkilöitä, jotka eivät ole suomalaisia, enkä nyt tarkoita Lapissa vierailevia kiinalaisia turisteja.

Kansanedustaja Päivi Räsänen: Myöhäiset abortit rinnastuvat lastensurmaan

Kansanedustaja Päivi Räsänen (KD) jätti tänään 27.12.2018 hallitukselle kirjallisen kysymyksen syntymättömien lasten ihmisoikeuksia loukkaavista myöhäisistä aborteista.

Kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen jätti tänään, Viattomien lasten päivän aattona, kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä niiden lasten suojelemiseksi, jotka ovat saavuttaneet elinkelpoisuusrajan ja että ymmärretäänkö hallituksessa, kuinka perustavanlaatuisella tavalla myöhäiset raskaudenkeskeytykset loukkaavat syntymättömien lasten ihmisoikeuksia.

Meitä yhdistää elämä

Olipa kerran ihminen, joka kohtasi toisen ihmisen. Molemmat ajattelivat: ”Onko tuo ihminen ollenkaan, kun noin ajattelee ja elää. Minä tuon vielä muutan.”

Siitäpä alkoi sättiminen ja jatkui elämän loppuun asti.

 

Kaikkia meitä yhdistää,

että synnymme ja kuolemme;

ja siinä välissä meillä on

elämä elettävänämme.

 

 

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä