Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkinen rakentaminen

Liian steriili päiväkoti Espoossa

Kuvassa on hiljattain valmistunut Pohjois-Tapiolan päiväkoti.

Jo pidempään on tiedetty (alla lisää tietoa), että ihminen tarvitsee kosketusta luontoon mielenterveyden ja myös elimistön vastustuskyvyn takia.

- Miksi päiväkodin lapset on tehokkaasti eristetty metsästä, jota olisi ollut tarjolla ilmaiseksi ja yhä on, jos vain aitaa siirrettäisiin?

Metsää ei ole jätetty päiväkodin pihalle aidatun alueen sisälle yhtään. Mutta metsää kyllä on heti aidan toisella puolella kaupungin omistamalla alueella! 

Julkisen sektorin hankinnat hälytystilassa

Kuulimme äskettäin pitkän keskustelun julkisen sektorin rakentamisen huonosta tilasta - katot romahtavat, homevaurioita uusissa ja vanhoissa kouluissa, sairaaloissa, poliisilaitoksissa sun muissa. Tietojärjestelmissä hädät ovat samaa tasoa: vääriä reseptejä, suojattomia järjestelmiä ja töiden jumiutumista terveyskeskuksista ministeriöihin. Pieni lisäetsintä paljasti samat ongelmat hankituissa kotoutuspalveluissa, joilla harva oppii kieltä, työllistyy tai muutoinkaan kotoutuu. Esimerkkejä verorahoilla tehdyistä huonoista hankinnoista löytyy.

Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistuksen perusta ja vastuut kuntoon

 

VTM, VT Lauri Jääskeläinen: "TULISIKO RAKENTAMISEN VASTUUTA TIUKENTAA?"

(Ympäristöjuridiikka 4/2017 s. 70–105)

Kylätalo monitoimitalo Kittilään

Vierailin  Hiukkavaaran Monitoimitalossa Oulussa  31.8.2017 ja tutustuin jo ennen viranhoidon alkua Kittilässä uuteen, vasta toimintansa aloittaneeseen Hiukkavaaran monitoimitaloon. Olin yhteydessä Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänniseen ja sain kaupungin toimijoilta lisää julkista  tietoa allianssimenetelmästä rakentamisessa. Koulun esittelyn tapahtui rehtori Anne Moilasen toimesta.

Toimituksen poiminnat

Sivut

Julkaise syötteitä