Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Jargonia, latteuksia vai syvällisiä pohdintoja?

Vaalien kakkoskierros: tylsiä latteuksia vaiko syvällistä analyyttista keskustelua, jota taviskin ymmärtää ja josta oppii? Uskon että jälkimmäistä. Asetelma on kutkuttava.

 

Vaalikeskusteluissa oli ilo huomata, kuinka vähän loanheittoa tai jankutusta esiintyi. Haaviston parisuhteen, Niinistön Nato-kannan tai Soinin abortin vastaisuuden tivailu välillä ärsyttivät, mutta pääosin pysyttiin asiassa. Nyt saamme toivottavasti kuulla vielä syvempiä keskusteluja siitä, miten presidentti voi ja haluaa Suomen ulkopolitiikkaa johtaa, miten hän voi olla mukana vaikuttamassa tärkeiden tavoitteiden toteutumisessa ja rakentaa perusteita tulevaisuuden hyvinvoinnille.

Suomi ansaitsee presidentin, joka pärjää neuvotteluissa kansainvälisillä pelikentillä. Kuuntelee, argumentoi ymmärtäen vastapuolen kulttuuritaustaa ja osaa vetää oikeista naruista. Suomi pärjää, koska kykenemme yhdistämään voimamme, käymään avointa keskustelua ja olemaan sisukkaita. Meistä voi tulla kokoaan suurempi Suomi!

 

Miksi Haavisto?

Itse olen kannattanut Pekka Haavistoa, vaikka täytyy myöntää, että Niinistö oli kakkosehdokkaani. Hyvä asetelma toiselle kierrokselle siis. Mutta miksi Pekka? Yksinkertaisesti siksi, että hänellä olisi paremmat mahdollisuudet ja kyvyt yhdistää meitä suomalaisia ja edistää Suomen etua ja meihinkin vaikuttavia globaaleja tärkeitä asioita ulkopoliittisesti. Pekka Haaviston turvallisuuspoliittinen osaaminen on kansainvälisesti tunnustettua.

Haaviston verkostoituminen maailmanlaajuisesti on omaa luokkaansa ja hän on helposti lähestyttävä. Kaikki ovat valmiita kuuntelemaan häntä. Haavisto myös teoillaan ja sanoillaan osoittaa ymmärtävänsä tavallisten ihmisten arkea, vähemmistöjen ja syrjittyjen oikeuksia ja hänellä on selkärankaa puolustaa myös tulevien sukupolvien etuja. Pekka yhdistää paitsi eri tulo- tai arvotaustoista tulevia ihmisiä myös eri sukupolvia. Hän olisi mahdollisuus muutokseen, johtaja joka katsoo kohti tulevaisuutta.

Uskon, että haluamme säilyttää hyvinvointipalvelut kohtuukunnossa, vaikka taloudellinen tilanne on haastava, haluamme pysäyttää eriarvoistumisen kierteen, luoda tulevaisuuden uskoa nuoriimme.

Emme halua saastuneita mökkirantoja, kaloja täynnä kemikaleja, leväistä Itämerta tai lisääntyviä haasteita ja inhimilistä kärsimystä tulevaisuuden aikuisille ilmastonmuutoksen sivuvaikutusten seurauksena. Haavisto pitäisikin esimerkiksi saada neuvottelemaan Putinin kanssa vaikkapa Venäjän Kingiseppin fosforipäästöistä. Voisi seurata tuloksia.

 

Rahako ratkaisee?

Ensimmäisellä kierroksella Niinistön kampanjabudjetti oli Ylen mukaan 1,3 miljoonaa euroa ja Haaviston noin 220 000 euroa. (Haaviston lahjoittajat on listattu kampanjasivuilla, Niinistön sivuilta ei näitä tietoja ikävä kyllä löydy.) Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan Niinistön kampanjaorganisaatio on varautunut toiselle kierrokselle hyvin myös rahallisesti. Haaviston kampanja taas potee rahapulaa. Kansalaisvaltuuskunnan tukijoukot ovat tavallisia ihmisiä, tavallisin tuloin. Vihreät taas on pieni puolue, jonka talous koki eduskuntavaalien jälkeen suuren kolauksen.

Mutta jo nyt näimme, että Suomessa vaaleissa on mahdollista menestyä pienelläkin budjetilla. Jos kannatat Pekkaa, osallistu keräämään kokoon tämä pieni budjetti, jotta kampanjassa on varaa jonkinlaiseen mainontaan.

Kymppi, parikin on jo hieno juttu, sillä pienistä puroista voi syntyä vaikka mitä. Pekan sanoin ihmeitä!

Tilinumero: Nordea FI0917453000121337 Saaja: Suomi-Finland 2012 ry
Tietoja lahjoittajista: http://haavisto2012.fi/lahjoita/#avoimuus

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Loistavaa on se että pienelläkin rahalla voi vielä menestyä. Pitääpä miettiä kympin parin lahjoitusta hyvän asian eteen. Pienillä virroilla kansalaisten taskusta on ihan erilainen sävy kuin suurilla panoksilla yritysten kassasta. Valitsemmeko presidenttiä itsellemme vai yrityksille?

Toimituksen poiminnat

Sivut