Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Rohkeat uudistajat kehiin!

Eurooppa kohtaa tulevaisuudessa valtavia haasteita. Itse toivoisin tulevilta parlamentikoilta ainakin seuraavaa:

1. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on ryhdyttävä tulosta tuottaviin toimiin.

Inhimillisen kärsimyksen vähentämiseksi toimet on tehtävä hallitusti, ennustettavasti ja enää viivyttelemättä. Aiemmista kokemuksista on otettava oppia (esim. nykymuotoisen päästökaupan toimimattomuus) ja rakennettava pohjaa vihreälle elinolosuhteita kunnioittavalle taloudelle. Välinpitämättömyys on pahinta vastuunpakoilua ja itsekkyyttä, josta kärsivät nykylapset ja tulevat sukupolvet.

2. Ratkaisuja nuorisotyöttömyyteen ja automatisaatiokehityksen aiheuttamaan eriarvoistumiseen.

Jokainen haluaa kokea olevansa hyödyllinen ja tarpeellinen osa yhteiskuntaa. Miten polittisesti voisi vaikuttaa siihen, että syntyisi uusia kestävän kehityksen työnmuotoja, että olisi solidaarisuutta ja halua tuottavuuden kasvun jakamiselle ja että kenties työväestöllä olisi mahdollisuus päästä käsiksi pääoman haltioiden tuotantovälineiden takomiin tuottoihin (robotteihin, jotka korvaavat heidän työpaikkojaan. Ajatus prof. Richard Freemanin.)

3. Tarvitsemme EU-parlamenttiin ihmisiä, joilla on haasteellisinakin aikoina rohkeutta puolustaa sellaisia arvoja kuin vapaus, mahdollisuuksien tasa-arvo, ihmisarvo ja –oikeudet, mielipiteen-, uskon- ja sananvapaus, vastuu lähimmäisistä ja tulevien sukupolvien elinolosuhteista.

4. Politiikkaa ei tehdä yksin ja pienen maan on osattava verkostoitua. Tarvitsemme EU:hun henkilöitä, jotka osaavat tehdä politiikkaa yli puoluerajojen, kaikenlaisten ihmisten kanssa.

5. Tarvitsemme ratkaisuja pakolaisten määrän kasvaessa. Inhimillisyyttä, vastuunkantoa ja omien mahdollisuuksien rajojen määrittämistä.

YK on arvioinut ympäristöpakolaisten määrän maailmassa kasvavan jopa satoihin miljooniin. Sään ääri-ilmiöt, kuten kuivuus ja rankkasateet, kohtelevat rankimmin köyhissä maissa asuvia ihmisiä. Heitä on autettava mahdollisuuksien mukaan. Me emme voi vain tyynesti antaa elämisen mahdollisuuksia etsivien ihmisten hukkua Välimereen ja samalla lopettaa heidän auttamisensa paikan päälle (jotkin poliitikothan vaativat myös kehitysavun alasajoa).

Tällaisia henkilöitä löytyy varmasti useasta puolueesta, tai ainakin toivon niin.  Äänestysiloa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Hannu Töyri

Minä äänestän Jussi Halla-ahoa. Sinä tiedät nyt tämän, mutta älä usko kaikkea mitä sinulle kerrotaan.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jussi Halla-aho on hurahtanut tuulivoimaloihin, joka sinänsä on linjassa Halla-aholta? http://ls24.fi/mielipiteet/mielipidekirjoitukset/m...
http://hannuaro1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/167910-h...

Suomessa on jo pian ympäristöpakolaisia omasta takaa, mihin vihreät ja Halla-aho mahtaa sijoittaa nämä pakolaiset. http://areena.yle.fi/radio/2240506 1:37 kohdalla

Naapurimaan kansainvälisesti tunnettu ilmastotutkija ja meteorologi sanoutuu irti alarmismista ilmastonmuutoksen seurausten suhteen. http://www.di.se/artiklar/2014/4/4/klimatforskaren... http://www.spiegel.de/international/world/meteorol... Suomessa media on jättänyt tällaisenkin sinänsä merkittävän uutisen kertomatta. http://www.eike-klima-energie.eu/climategate-anzei... Suomessa uutta ja samalla kiistanalaista ilmastolakia valmistellaan nyt lausunnoilla, lakiesitys tulee eduskuntaan lähiaikoina. http://riihi.mtk.fi/epaper_MT/products/MT_-2014-05...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jussi Halla-aho on hurahtanut tuulivoimaloihin,"

En linkeistäsi löytänyt Halla-ahon mielipidettä tuulivoimaloihin. Pidän kuitenkin Halla-ahoa älykkäänä tyyppinä joten ihmettelisin jos kannattaa, onko oikeita linkkejä Halla-ahon mielipiteisiin?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #4

Linkki oli jo poistettu USarista, oli valitettavasti toisen käden tieto, joten oli myös toivottavasti väärä tieto, propagandaa, valitan tapahtunutta, ei tule toistumaan.

J. Makkonen, oikaisu oli paikallaan! Kiitos! Vielä selventävä kuva, yksi kuva kertoo enemmän kuin... http://3.bp.blogspot.com/-fzkoNEK9J6k/U29qjGwdkpI/...

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen Vastaus kommenttiin #7

Ilmastorealistit lienevät tässä ilmastodenialisteja. Kuten sanoin välinpitämättömyys ja vastuun pakoilu tulee todennäköisesti tulevaisuudessa kalliiksi monessa muodossa. Se on riskipeliä tulevien sukupolvien kustannuksella. :(

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #11

Voidaanko kuuluisa ilmastotutkija ja meteorologi Lennart Bengtsson myöskin lukea määritelmän ilmastodenialisti kategoriaan kuuluvaksi? Hänen argumenttinsa mukaan hiilidioksidi ei mahdollisesti aiheuttaisi mitään ongelmaa, ei ainakaan alarmistien lupaamassa laajuudessa, eikä myöskään IPCC itsessään mitään tällaista katastrofaalista kuvaa anna ilmastonmuutoksen suhteen.

Suomessa on iskostunut 4°C lämpötilan nousu vuosisadan loppuun mennessä, eivät realistiset ilmastotutkijat, eikä edes IPCC itse viimeisessä raportissaan kuvaa tällaista kehitystä.

"SPIEGEL ONLINE: Mr. Bengtsson, why did you decide to join the Global Warming Policy Foundation, an organization known for its skepticism about climate change?
Bengtsson: It is important to allow a broad debate on energy and climate. We must urgently explore realistic ways to address the different scientific, technical and economic challenges in solving the world's energy problems and the associated environmental issues." http://www.spiegel.de/international/world/meteorol...
http://www.eike-klima-energie.eu/climategate-anzei...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

"5. Tarvitsemme ratkaisuja pakolaisten määrän kasvaessa. Inhimillisyyttä, vastuunkantoa ja omien mahdollisuuksien rajojen määrittämistä."

Miksei näitä samoja arvoja vaadita lähi-idän ja afrikan valtioilta, ratkaistaisiin ongelma eikä oiretta.

Euroopan rajat kiinni ja kehitysapu pois, hyvällä ei ole kehitystä tapahtunut niin pakko opettaa kyllä.

Juhani Kahela

Kauniita sanoja ilman tekoja. EU:n todellinen ja ainoa aito ongelma on työttömyys, kun huomioidaan sen mittavuus ja vaikuttavuus. Ennnen kuin työttömyys on hoidettu, niin kannatta unohtaa kaikki muu. Ilman niitä haaveiltuja muutoksia, ilmastohömppä jne, olemme tulleet hyvin tai pikemmin paremmin toimeen kymmeniä vuosia. Työpaikat on synnytettävä yksityiselle sektorille. Jokainen työpaikan synnyttämisen este, joka synnyttää vähääkään kilpailuhaittaa, on poistettva. Suomesta katsottavia ovat mm. rikkidirektiivi, yleissitovat työehtosopimukset, pääomaverojen kasikertainen verotus, veroilla maksettavat työttömyyskorvaukset jne. Valtio ei tee yksityisen sektorin työehtosopimuksia, niin miksi sen pitäisi maksaa kahden sopijapuolen hölmöilyt. Maailma on täynnä fiksuja ratkaisuja, jotka ovat synnyttäneet työpaikkoja. Ne ideat eivät ole patentpituja, joten kopionti ei ole kielletty. Ainoita ongelmia ovat että ne astuvat valtaa pitävien varpaille ja ovat vastoin puoluepoliittisia uskontoja.

Juhani Kahela

Hyviä ajatuksia. Omina ehdotuksian lisää. Lasketaan veroaste parilla kymmenellä prosentilla. Lakkautetaan ministeriöt puoleen, jokaista uutta lakia vastaan kumotaan 10 vanhaa lakia niin, että uuteen lakiin ei saa ujuttaa vanhoja pykäliä eli tehdään aito muutos. Tittelillä tarkastaja, päällikkö, asiantuntija, tutkija, johtaja, avustaja jne olevien toimien määrä pudotetaan puoleen. Ei kuitenkaan niiden, jotka ovat päivittäin suorassa kontaktissa asiakkaaseen ja osallistuu asiakastyöhän välittömästi. Asiakkaita ovat lapset, koululaiset, eläkeläiset ja sairaat.
Puoluetuet lakkautetaan ja siirretään valta puoluetoimistoista lattiatason jäsenille.

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander

Poistetaan listalta numero 1 niin saadaan korjattua numero 2.

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Surullista kyllä ilmastonmuutoksen välittömät ja välilliset seuraukset aiheuttavat köyhyyttä ja kurjistumista ja siten vaikeuttavat työpaikkojen synnyttämistä pitkällä tähtäimellä. Kamppailu niukkenevista resursseista, viljelyskelpoisesta maasta, juomavedestä, myrsky- ja tulvavahingot, kuivuusennätykset, merien happamoituminen jne. eivät ole hyviä keinoja parantaa talouden tilaa. Itse asiassa taloustieteilijät, Stern jne., ovat laskeneet, että nykyisen kaltainen välinpitämättömyys tulee hyvin kalliiksi. Siksi itse toivoisin, että hyvinvointia voitaisiin edistää ja jakaa luomalla ns. vihreitä kestävän kehityksen mukaisia liiketoimintoja ja työpaikkoja.
Eri asia tietysti on jos tarkasteluperspektiivi on vain oma ja omien kavereiden loppuelämä.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Taloustieteilijä Stern antoi hyvin ikävän raportin tulevasta kehityksestä, "It puts the overall cost at less than 2% of GDP for a 2.5 degrees Centigrade (or 4.5 degrees Fahrenheit) temperature increase during this century. This is vastly less than the much heralded prediction of Lord Stern, who said climate change would cost 5%-20% of world GDP in his influential 2006 report for the British government."

Nicholas Lewis antoi vielä paljon miedomman kehityksen suunnan ilmastonmuutokselle, vuosisadan loppuun mennessä, kuin IPCC. " Messrs. Lewis and Crok argue that the average of the best observationally based studies shows the amount of immediate warming to be expected if carbon dioxide levels double after 70 years is "likely" to be between one and two degrees Centigrade, with a best estimate of 1.35C (or 2.4F). That's much lower than the IPCC assumes in its forthcoming report." http://online.wsj.com/news/articles/SB100014240527...

Käyttäjän JoonasHelander kuva
Joonas Helander Vastaus kommenttiin #14

En saata kyseenalaiseksi tarvetta. Saatan kyseenalaiseksi EU ja Suomen toiminnan. Ellei suurinta saateiden tuottajaa eli Kiinaa ja Yhdysvaltoja saada mukaan sopimuksiin niitä ei tulisi tehdä. Painostusta tai mitä tahansa, mutta ei tekoja ilman mukaan tuloa.

2010 wikipedian mukaan:
Kiina 26% saasteista
Yhdysvallat 17% saasteista
Euroopan unioini 13.3% saasteista

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro Vastaus kommenttiin #15

http://www.talouselama.fi/uutiset/hiilidioksidipaa...
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/...

EU:ssa ja Amerikassa päästöt ovat alenemaan päin, USA:ssa aloitetaan ydinvoimaloiden rakentaminen uudelleen.

Kiina myös rakentaa runsaasti ydinvoimaloita, kun ne aikanaan valmistuvat tilanne Kiinassa paranee. Hiilen polttamiselle pitää kehittää puhdistusmenetelmät paremmalle tasolle, hiili olisi maailmanlaajuisesti halpa polttoaine.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Vihreä Else Turunen. EU:n parlamentissa ei ole eikä tule sellaista "rohkeaa uudistajaa", joka muuttaisi kapitalistien ja suurpääoman unionin perustavoitetta - luonnonvarojen, kuljetusreittien ja markkina-alueiden valtaamista, rajattoman työvoiman riistoa ja voittojen maksimointia. Kapitalismi on kapitalismia, vaikka voissa paistaisi.

EU:n parlamentin vaalissa äänestäminen on näytelmän kulissien pönkittämistä ja tukee suuren rahan ja komissaarien liittovaltiohanketta.

Eurovaaliboikotti on tämän päivän punainen viiva. Älä äänestä itseäsi vastaan.

Toimituksen poiminnat

Sivut