Else Turunen Ajatuksia ja keskustelunavauksia arkipuuhista utopioihin.

Hautala-gate: suunniteltu erojahti

Onko reilua esittää faktana, että ministeri on estänyt rikosilmoituksen tekemisen, mikäli tiedossa ei ole, että näin varmasti olisi? Onko reilua paisutella asiaa ja järjestää tapahtumien kulku niin, että ministeri saadaan eroamaan? Onko taustalla juonikuvio tyyliin Houde of Cards tai Vallanlinnake?

Ikävä kyllä taisi olla.

Kannatan monipuoluejärjestelmää ja sitä että kussakin puolueessa on ihmisiä, jotka haluavat osallistua yhteisten asioiden hoitoon antamalla aikaansa, innostustaan ja asiantuntemustaan politiikkaan ilman likaista peliä.

Poliittisten vastustajien kampittamista suunnitellusti ja totuuden tahallista omien intressien mukaiseksi viilaamista en voi hyväksyä. Ketä kaikkia Hautala-gaten takana olikin, niin heidät olisi hyvä saada julkisuuteen. En usko, että juonikuvion taustalla ovat ainoastaan Matti Putkonen ja pari ay-aktiivia.

Tosin tuoreen uutisen perusteella on helppo ymmärtää, miksi Hautalaa syytettiin juuri, kun hän oli nukkumassa toisella puolella maapalloa ja miksi tietyt kansanedustajat olivat heti vaatimassa eroa nähtyään Iltalehden lööpin, jossa todistusaineisto oli surkea.

Hautala kyllä piti rikosilmoituksen tekoa mielenosoittajien Arctia Shippingin jäänmurtajalle noususta ja sieltä poistumisesta ylimitoitettuna, kuten poliisikin. Ja jos ajattelemme terveellä järjellä, niin olisimme me muutkin pitäneet. Hautalan pois ministerin töistä haluavat halusivat dramatisoida asian.

Putkonen selittää, että hän vain välitti tietoa. Hän halusi välittää sitä tietyllä tavalla, omien intressien mukaan väritettynä ja juuri tavoitteelle sopivaan aikaan. Itse jäänmurtajan mielenosoituksestahan oli jo kulunut puolitoista vuotta.

Onneksi en usko, että monet poliitikot tai perussuomalaisetkaan menettelisivät noin, mikäli olisivat eri mieltä tai edustaisivat eri arvomaailmaa toisen poliitikon kanssa. Eikö ihminen voisi jo kehittyä?

Linkitän tähän vierailevan tähden blogin. Jani Grönberg on viiltävän fiksusti analysoinnut vehkeilyä hyvien tv-sarjojen malliin. Jos huonoa journalismia edustavat lööpit ja eroskandaali viihdyttivät, tämä blogi tekee sen huomattavasti fiksummin. Suosittelen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (205 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ilman nimiä tai uutta tietoa tuo on vain salaliittoteoria. Niissä on se hauska puoli, ettei niitä voi koskaan todistaa vääräksi.

Veikkaan Hautalan eronneen siksi, että hän tuki ja tukee Greenpeacea. Sellainen on tämän päivän Suomen johtopaikoilla liikaa.

Harri Rautiainen

Hautalan lehdistövastaavan aviomies on Greenpeace Nordicin hallituksessa.
Voiko "aktivisti"järjestö suoremmin soluttautua minkään muun maan hallituksen sisäpiiriin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aika rennosti veti Greenpeacen pääsihteeri tänään paita housujen päällä ministeri Tuomiojan seurassa...

Juhani Kahela

Mafiakin ujuttautuu julkisiin tehtäviin ja poliisin palvelukseen. Jokainen, joka kannatta Greenpeacea, kannatta mafiankin toimia.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #39

Kannattiko Nokia Iranin ajatollahin mafiaa, kun myi sinne sofistikoitunutta puhelinteknologiaansa? Oletettavastikin varsin hyvin tietäen mihin käyttöön se tulisi.

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Aktiivisilla ihmisillä on järjestö- ja luottamustoimikytkyjä. Olisiko sinusta paha asia, jos poliitikon avustajan aviomies istuisi Suomen Sisussa tai vaikka sosiaali- ja terveysministerin avustajan mies Talentiassa? Kyse on loppupeleissä siitä miten hyvin kukin työnsä tekee.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #50

Else vs änkyrät 1 - 0. Seuraava erä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #50

Siinä on vissi ero. Suomen Sisu ja muu "kansallismielinen" höttö on muotia.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #50

"Aktiivisilla ihmisillä on järjestö- ja luottamustoimikytkyjä. Olisiko sinusta paha asia, jos poliitikon avustajan aviomies istuisi Suomen Sisussa tai vaikka sosiaali- ja terveysministerin avustajan mies Talentiassa? Kyse on loppupeleissä siitä miten hyvin kukin työnsä tekee."

Itse asiassa kyllä jos poliitikko on ministeri, avustajan Suomen Sisulainen aviomies syyllistyisi jatkuvasti laittomiin toimenpiteisiin, poliitikolla olisi yhteyksiä ja sympatiota Suomen Sisuun ja samainen poliitikkoministeri estäisi Suomen Sisulaisen tekemien rikosten tutkimuksen.

Kyllä. Tuollainen on paha asia.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #50

"Kyse on loppupeleissä siitä miten hyvin kukin työnsä tekee."

Siinäpä on se vihreiden ongelma. Töpeksivät vaan.

Juhani Kahela Vastaus kommenttiin #50

Suomen kokoisesta masta löytyy päteviä ihmisiä ilman kytköksiä. Tehtäviin valituilla tulisi olla 100-prosenttinen neutraliteetti. Aina on muistettava, että ministerin tehtävänä on ajaa koko Suomen kansan etua ei puolueensa agendaa. Samalla lailla kuin presidentti on kansan presidentti ilman puoluesidonnaisuutta tehtävän hoidossa.

Jonas Hellgren

"Veikkaan Hautalan eronneen siksi, että hän tuki ja tukee Greenpeacea."

Veikkaat väärin. Hautala erosi siksi ettei häntä erotettaisi.
Yksinkertaisesti Hautalasta tuli liian painava poliittinen painolasti Kataiselle.

Käyttäjän bisi59 kuva
Dennis Holm

Terve,

Kuten joskus sanoin, niin ei sillä, mitä joku on tehnyt tai jättänyt tekemättä ole sinäänsä mitään tekemistä sen kanssa, eroaa/etotetaanko joku, vai jääkö virkaansa.

Jos kaverista halutaan pitää kiinni, niin ei minkäänlainen moka riitä erottamiseen/eroamiseen, kuten valehtelu takausasioissa.

Jos kaverista halutaan eroon, kelpaa syyksi mikä tahansa, kuten tekstiviesti tai faksi.

Tajuavatko edes miten infantiilin läpinäkyvää tällainen show on?

-Rauhaa

p.s. Pakottihan Anu Vehviläinenkin aikoinaan VR:n ostamaan makuuvaunuja Transtekiltä vastoin VR:n silloisen TJ:n tahtoa, ja TJ sai lähteä.

Jouni Haimi

Niinkuka on sanonut että politiikan pitää olla reilua? vain ielistit oletavat niin.Siinä mielessä olen blogistin kanssa samaa mieltä että hautala tiputettiib jonkun ttahon toimesta varsin nerokkaasti ja nyt näyttä siltä ettätuo taho oli hyvinkin perillä asioista.En nyt pitäisi putkosta tai näitä merimies unionin edustajia niinä tahoina vaan tulee väkistenkin tunne että heitä käytettiin hyväksi.Mutta minkä tahon niin se olisi hyvä selvittää.

elselle sanoisin sen ettänyt ei vältämättä tarvitakkaan mitään sama tarkkuutta kuin esin rikosprosesiissa syylisyyden toteamiseksi. nyt on aika pitkäältikysymys poliitisen luotamulsen loppumisesta jota hautala jo aika paljon kulutti tuossa oviremppa polemiikissa.joten eipäsitten enääollut muuta vvaihtoehtoakuin ero.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja kuitenkin meidän kansalaisten edun luulisi olevan, että vallankahvassa ovat nimenomaan ne, jotka pelaavat reilua peliä.

Jos epärehellisyydestä, tässäkin tapauksessa käytännössä tahattomasta epärehellisyydestä, pitää erota niin ne jotka osoittautuvat epäreiluiksi, tulisi potkia ulos politiikasta loppuelämäkseen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Eikö "epäreiluus" ole ns. maan tapa, jopa EU:n normaalitapa, suorastaan keskeinen toimintatapa, etten sanoisi sen "organisaatio-geneettinen ominaispiirre" ja osa Nobel-palkittua rauhanorganisaatiota? Siis oman edun ajaminen.

Katainenkin on havainnut sen, joskin vähät välittää. Vain harmittaa: "Jos EU:ssa hyväksytään lähtökohdaksi se, että on epäreilua odottaa sääntöjen noudattamista, niin sitten meillä ei kyllä ole mitään arvounionia, Katainen vastasi."
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/57926-katainen-tus...

Tuskin Vihreätkään niin sokeita ovat, etteivät sitä näe myös omissa joukoissaan? Voi siis toimia epäreilusti, kunhan lupaa tai sanoo toimivansa reilusti. Pelisääntöjen noudattamisesta voi näin lipsua esim. hallituksen strategiaan kuuluvan omistajaohjauksen osalta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #48

Sanoinko jotain siitä mikä on? En sanonut, vaan miten pitäisi olla.

Äläkä nyt sotke minua vihreisiin millään tavalla, olen eri mieltä melkein jokaisesta asiasta heidän kanssaan.

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Hei! Olen samaa mieltä, että poliittinen luottamus on eri asia kuin rikosoikeudellinen todistustaakka. Silti jäin miettimään perusteita, jolla nämä nyt esiin tulleet herrat lähtivät eroa pelaamaan: heidän tietonsa perustui jonkin työehtosopimusneuvottelun yhteydessä kuultuihin huhuihin tai katkeraan tilitykseen tai sanojensa mukaan "tiedonmurusiin". Kenties he kuulivat ministeriön virkamiehen olleen yhteydessä yrityksensä johtoon mutta väittivät sen perusteella, että Hautala on käskenyt vetää rikosilmoituksen pois. Lisäksi luulen Matti Putkosen ymmärtäneen ettei tuossa laivalle nousemistapauksessa Hautalan sovinnollisuus tai edes se, että yhtiön omistaja pyytää pidättäytymään rikosilmoituksesta ole mikään eroa vaativa asia. Surullista on, että seurasi selvä vehkeily.

Mietin myös toimittajan moraalia. Jos herrat z sanovat nähneensä poliitikko x:n ostavan seksiä (tai pikemminkin kuulleensa että niin tapahtui), onko minkään sortin journalismia julkaista uutinen kuulematta kaikkia osapuolia? Uutinenhan oli huolellisesti ajastettu varhaisaamuun.

Ja kuinka kamalaa onkaan, että ilmeisesti katkeroituneet poliitikot on briiffattu ajoissa jotta ehtivät heti samana aamuna tiedottaa erovaateensa tuollaisen lööpin perusteella? :(

Jouni Haimi

Mutta else kuitenkin Hautala ministerinä vastaa tuosta virkamiehen toiminnasta. on nimitäin aika epäuskotavaa se ettävirkamies ilman mministerin suostumusta käyttää noin järeää keinoa kuin erotaminen.

Pekka Heliste

Heh, vihreät ovat olleet innokkaasti jyrsimässä ay-liikettä, nimenomaan duunareiden ay-liikettä ja polkemassa duunareiden palkkoja ja uita etuja

Samoin Vihreät ovat pyrkineet hajoittamaan duunareiden ay-liikkeen ja pyrkivät kieltämään duunareiden järjestäytymisoikeuden

Akavahan ei ole ay-liikettä vaan hienohelmojen eliittiyhdistys eikä Akavaa ja SAK voi/saa verrata toisiinsa , aikaan vihreiden mielestä.
Oneri asia, jos akateeminen ajaa etujaan, sitä ei duunarille sallita

Ja kun valtionyhtiöissä on harjoiettu sikamaista henkilöstöpolitiikkaa niin Hautala on vain levitellyt käsiään, ei voi mitään.

Mutta kun kaveriporukkaa uhkaa pikku sakko niin tj uhkaillaan irtisanomisella ja hyvä-sisko-peli alkaa-

Hallitus on ajanut eläkeiän nousua, mutta ei Hautala ole sanallakan puuttunut siihen, että valtionyhtiöt ajavat +50-vuotiaita kortistoon vaikka se on täysin hallituksen tavoitteiden vastaista.

GP Vihreät pitävät valtion yhtöiden tärkeänä sidosrymänä, mutta henkilöstö ja sitä edustavat järjestöt eivät ole eikä heihin pidetä yhteyttä.

Kuten Kärnä totesi Hautalla on aikaa vain hyvä-sisko-porukalle

Vihreiden suhatautuminen tavallisiin palkansaajiin on oksettavaa

Muutenkin Hautala käytti aikansa aivan muuhun kuin valtionyhtiöiden asioiden hoitoon

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Hei!
Mielipiteesi ovat poliittisia, jotka tulisi tuoda esiin ja ajaa niitä aikuismaisesti politiikassa, mielipidekirjoituksilla jne. Et kai tosissasi ole sitä mieltä että jos x toimii toisin kuin mitä itse toimisit, hänet pitää pelata ulos juonittelemalla ja epämoraalisin keinoin?
Hautalahan ei käskenyt rikosilmoituksen takaisin vetoa. Sen teki virkamies Timonen joka toimi omistajan edustajana.

Poliittisiin näkemyksiisi kommentoisin, että aina pitää miettiä, miten yrityksestä saisi kannattavan. Jos yritys työllistää sosiaalisin perustein kauan ja monia, se ajautuu konkurssiin. Tai sitten veronmaksajien maksamiea rahoja suunnataan työn tukemiseen. En tiedä noista caseista tarkemmin, mutta nyt on vain niin paljon asioita joihin verorahoja tarvitaan. Eipä ole Lastensaaralakaan niitä kovin paljon saanut korvamerkittyä hankkeeseen..

Pekka Heliste

Irtisanomisiss työnantaja voi valita irtisanooko nuoren vai eläkeikää lähellä olevan.Jos sanoo eläkeikää lähellä olevan niin se merkitsee, että hän siirtyy eläkkelle työttömyydestä.

Ruotsissa tätä on rajoitettu ja niinpä ikääntyneiden työllisyysaste on huomattavasti korkeampi kuin Suomen vastaava eikä liiketoiminta ole sielläkään kärsinyt eikä verorahoja ole käytetty.

Samoin Finnairin rikkurikoulutuksen hyväksyminen on juuri hyökkäys ay-liikettä vastaan ja edustaa 30-luvun Lapuan liikkeen politiikkaa

Valtion yhtiöiden pitäsi toimia esimerkkinä.

Viestivaihto osoitti, että Hautala oli itsekin aktiivinen rikosilmoituksen perumisessa.

Timosen selän taakse pakeneminen on raukkamaista ja selkärangatonta toimintaa

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

PH: "Vihreät ovat pyrkineet hajoittamaan duunareiden ay-liikkeen ja pyrkivät kieltämään duunareiden järjestäytymisoikeuden"

Tästä kuulisin mielelläni lisää. Erityisesti tavoite järjestäytymisoikeuden kieltämiseksi tuli minulle uutisena.

Pekka Heliste

Hautala hyväksyi Finnairin rukkurityövoiman koulutuksenkin. Tuollainen toiminta on 30-luvulta kun Lapuan liike yritti lopettaa ay-liikkeen väkivallalla ja rikkuroinnilla

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #138

PH: "Hautala hyväksyi Finnairin rukkurityövoiman koulutuksenkin."
Tuota noin... Onko Helisteellä jotain omia tietolähteitä? Hautalan mielipiteitä Finnairin rikkurityövoimasta on vaikkapa täällä:
http://yle.fi/uutiset/hautala_tuomitsee_finnairin_...

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #141

Hupijuttuja, Hautalan lehtijuttuhan oli vain sanahelinää , ei hän uhkaillut tj potkuilla eli hyväksyi menettelyn.

Sitä paitsi erittäin asiantuntematon lausunto, ei tuollaiset temput tupoa kaada, mutta onhan se osoitus valtionyhtiön harjoittamasta kelvottomasta 30-luvun henkilöstöpolitiikasta.

Siihen hautalan olisi pitänyt puuttua mutta ei, hän hyväksyi menettelyn, koska ei toiminut .Ja jos ei olisi itse uskaltanut puuttua niin onhan hänellänoita juoksupoikia ja -tyttöjä kuten Arctic jupakka osoitti

Piku Koo Vastaus kommenttiin #146

Pekka, ei ministeri voi antaa potkuja toimitusjohtajille. Virkamies ikäänkuin voi, uhakaamalla potkuista, koska on tavallaan tj:n esimies, mitä taas ministeri ei ole. Ministeri on eräänlainen marionetti, jota vedellään naruista puoleen ja toiseen.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #195

Hautala antoi poliittista ohjausta. Jos ministeri sanoo niin virkamies tottelee. Periaatteessa.

Hautalalle poliittinen ohjaus ei yhdessä kohtaa käynyt ja toisessa kävikin. Syntyi vaikutelma hyvät veljet ja siskot verkoston pyörittämisestä. Toisille sellainen sopii mutta enemmistön mitta täyttyi.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #214

Ohjeistaminen rikosilmoituksen tekemättä jättämisessa ei ole POLIITTISTA ohjausta, vaan liittyy yrityksen IMAGELLISEEN strategiaan, brändiin ja julkisuuskuvaan ja siten myös siihen, miten kansalaisystävällisen kuvan sen itsestään antaa ulospäin - ei vain suomalaisille vaan ennenkaikkea ulospäin.

Eikös täällä ole aina naurettu amerikkalaisten tyylille nostaa kanteita vaikka banaaninkuorta vastaan ja joka toisessa kadunkulmassa?

Ja nyt Arctian olisi sitten pitänyt haalia ne kaikki 20 nuorta, syyttäjät, tulkit, käsittelyajat... Järkeä ?

Arctialla = valtiolla olisi palanut aikaa ja rahaa täysin pikkumaiseen prosessiin. Tämä ehkä kuulostaa GP:iä vähättelevältä, mutta ei voi mitään.

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #219

"Arctialla = valtiolla olisi palanut aikaa ja rahaa täysin pikkumaiseen prosessiin."

Aikaa kylläkin, palkattujen lakimiesten aikaa. Ne olisi muiden oikeudenkäyntikulujen ohella valtio saanut takaisin Greenpeacen pohjattomasta kassasta.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

TÄYTTÄ asiaa Pekka !

Veit sanat suustani.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Kyllä Hautala itse mokasi kahdesti julkisuuteen päätyneiden asioiden kohdalla ja mikäli joku haluaisi kaivaa syvemmältä, niin kolmaskin moka sieltä löytyisi.

Turhaan blogisti alkaa puolustelemaan tapahtunutta. Minusta Hautala teki aivan oikein, kun astui tekojensa vastuunkantajaksi jo nyt.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Olen itsekin havainnut, että ministeri Hautalalle toiset kansalaisjärjestöt ovat tasa-arvoisempia kuin toiset (vaikka toki kokoeroakin on).
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Enpä siksi itke perään, kun nyt arvon ministeri sai lähteä. Ja vaikka mukana olisi juonittelua, ei kannattaisi antaa vallan kihahtaa päähän niin, että hallitusohjelma "unohtuu".

Mikäänhän ei estäisi poliittisen "kulttuurimme" kehittämistä sivistyneempään suuntaan, mutta asia ei oikein tunnu kiinnostavan ketään. Odottelenpa siis seuraavaa teatterikappaletta.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Onko reilua esittää faktana, että ministeri on estänyt rikosilmoituksen tekemisen, mikäli tiedossa ei ole, että näin varmasti olisi?"

Vaatimus rikosilmoituksen takaisin vetämisestä ja toimitusjohtajan erottamisuhkaus ovat todennettuja tapahtumia. Tekijöinä olivat ministerin alaiset, joiden voi olettaa toimivan ministerin valtuutuksella. Ministeri ei puuttunut tähän vaan ilmoitti ainakin jälkikäteisen hyväksyntänsä. Siitä hän joutui kantamaan poliittisen vastuun.

Toimivatko alaiset omavaltaisesti olisi tietysti kiinnostavaa tietää. Jos näin tapahtui, todellisena kampittajana oli viime kädessä ministerin oma lähipiiri.

Ylen mukaan tietojen välittäjinä toimivat Merimies-Unionin entinen sopimussihteeri Klaus Höglund, entinen järjestöaktiivi Paavo Mustonen ja entinen ay-mies Matti Putkonen, mutta heillä on tässä vain Watergaten syvää kurkkua vastaava informaation välittäjän rooli.

Voi olla, että Hautala joutui juonittelun uhriksi ja astui tiedotusansaan. Iltalehden todistusaineisto kuitenkin oli pitävä (toisin kuin blogisti esittää) ja Hautalan ensimmäiset selitykset puutteellisia ja harhaanjohtavia. Sellainen vie uskottavuuden ja eroaminen oli siksi oikea ja perusteltu ratkaisu.

Olavi Mansikka

Mä en moiseen salaliitto teoriaan usko. Hautala mokasi raskaimman kera. Järjetöntä moista salkkua alunperin antaakkaan vihreille. Kyllä noi muut on enemmän teidän puolen. Harvoin omistajan etu on laittaa ohjaamaan esim Hassia joka on tunnettu Suomen liike-elämän vastustaja ja tuhoaja.

Käyttäjän Verraton kuva
Kalle Salava

Hautala puuttui rikosilmoituksen tekemiseen. Jos Kyllönen tekisi saman vaikkapa suojellakseen VR:n vaunuun graffitteja töhrineen Takku-aktiivin takia, olisi se samalla tapaa eron paikka. Tai jos joku ministeriön virkamies kavaltaisi ministeriön rahoja - "no, painetaan villasella, niin ei tule huonoa julkisuutta"?

Yleisesti ottaen rikosilmoituksen estäminen on sellainen operatiivinen asia, jota ministerin ei pitäisi milloinkaan tehdä - se avaa oven korruptiolle. Hautala kuitenkin teki tämän oman aatesuuntansa ihmisiä suojellakseen. Kaiken nähdyn jälkeen Hautalan uskottavuus yhtiön edun puolustajana on nimittäin äärettömän heikko, mutta GP:n puolustajana sangen vahva.

Kyllähän tämä olisi mennyt vielä, jos kyseessä olisi vain "neuvominen", mutta kun johdon jopa yhtiön johdon vaihtamisella on uhkailtu tämän näennäisesti mitättömän pienen asian vuoksi, niin kyllähän se on aika hemmetin outoa.

Sen päälle sitten viestinnälliset epäselvyydet, niin siinähän se on.

Ja jos nyt pelkäät jotain tv-sarjakuvioita, niin tosielämässä niitä ei juurikaan ole - liikaa liikkuvia elementtejä, jotta lopputuloksia voisi arvata. Lisäksi Hassi-riski on niin suuri, että siinä juonittelija saattaa joutua ojasta allikkoon.

Pekka Heliste

Hautala toimi hyvin tarkoituksenhakuisesti, ei viitsinyt kehittää valtionyhtiöitä ja yleensä vihreiden tapaan viis veisasi muusta kuin vihreästä agendasta.

Ei Sinnemäkikään työministerinä ollut kiinnostunut työelämästä vaan keskittyi lietsomaan riitaa lappilaisten välille

Mika Samuel Kiekkijev

" En usko, että juonikuvion taustalla ovat ainoastaan Matti Putkonen ja pari ay-aktiivia. "

"Paljastuksen" tehneen toimittajan mukaan Putkosella ja parilla AY-aktiivilla ei ole ollut asian kanssa mitään tekemistä, mutta Vihreät tietää varmasti paremmin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101517609985_u...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kyse ei tässä tapauksessa ole vihreät vastaan kyseinen toimittaja vaan se, että ylen uutisoinnin ja jopa Putkosen omien sanojen mukaan hän olisi ollut osallisena jupakassa. Jokainen toki voi itse päättää kumpaa mediaan luottaa enemmän.

Itselleni kiinnostava asia on, että miten tällaiset vihjeet muuttavat suomalaista politiikantekoa. Onko suunta parempaan vai huonompaan? Itse veikkaan jälkimmäistä.

Mika Samuel Kiekkijev

Putkonen myöntää keskustelleensa esillä olleiden AY-ihmisten sekä PerusSuomalaisten edustajien kanssa, entä sitten?

Miten hän on osa jupakkaa tuolla perusteella?

Mitä taasen tulee "kumpi media on luotettavampi" kysymykseen, niin en luota kumpaankaan tuon taivaallista, en toki myöskään Uuteen Suomeen, enkä edes Vihreään Lankaan.

Ylen uutisointi linja on osoittautunut jo vuosia hyvin valtapolitiikkaa noudattavaksi ja valtapolitiikan etuja ajavaksi, onko tuo ihme, kun tärkein meriitti toimittajilla on jäsenkirja, sukulaisuus tahi muulla tavoin Ylelle sopiva ajattelukanta.

Jo pelkästään Ylen uutisointi eurokriisistä tahi oikeastaan uutisoimatta jättäminen kertoo ihan kaiken verovaroin ylläpidetystä, suomen suurimmasta suojatyöpaikasta.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #16

Muitellen Hakkaraisen salkun seikkailuja, tulee epäilys jos tässäkin on illan mittaan käyty parissa kerhossa istuksimassa ja juoruilemassa. Persuillahan tunnetusti on sellainen palo salametsästää varsinaisen reviirinsä ulkopuolella, että useesti ihan savu nousaa persuksista.

Pekka Heliste

Hautalan toiminta oli törkeää hyvä-sisko-toimintaa ja piti tullakin julkisuuteen.

Vihreät ovat vain tekoavoimia.

Tämä jupakka paljasti myös vihreiden todelliset arvot: GP on tärkeä sidosryhmä, mutta työntekijäjärjestöt pelkkää ilmaa

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #19

Jos niin olet kerran päättänyt, mutta sinuna tutustuisin vielä faktoishi, kaikkiin faktoihin. Tosin jos ammattiyhdistysliikkeiden toimintatapoihin kuuluu nimettömien vinkkien antaminen lehdistölle ja itselleen vähemmän mieluisten puolueiden vastainen toiminta, niin kyllä heidän suhteensa muihin kuin demareihin ja vasemmistoliittolaisiin saattaa muuttua oikeastikin ongelmalliseksi. Mutta se on kokonaan heidän omissa käsissään.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #23

Eiväthän nuo nimettöminä esiinny, Putkonen esiintyi aivan omalla nimellään, samoin ne kaksi herraa, joiden nimiä en nyt muista.

Mutta se on varmaa, että vihreät ovat vain Kokoomuksen puisto-osasto ja päätehtävänä on duunareiden mollaaminen ja hävittäinen Suomesta.

Sitten ei olekaan muita kuin herroja jäljellä

Piku Koo Vastaus kommenttiin #29

Kumma juttu muuten - aivan samanlainen kehitystrendi on meneillään monessa muussakin maassa eikä vain post-idustrialismin, post-Hautalan ja herrojen Suomessa.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #19

Tässä nimenomaan ei ole kyse hyvä sisko -toiminnasta. Tai ei ainakaan jos hyvä sisko/veli -toiminta nähdään oman tai kaverin edun tavoitteluna niin kuin kai se yleensä koetaan.

Hautalahan ei toiminut oman tai kaverin edun vuoksi. Hän toimi yrityksen edun eteen. Ei kai tarvitse kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä vetää ymmärtääkseen, että se rikosilmoitus olisi vain haitannut yrityksen julkikuvaa, ilman että se olisi todennäköisesti johtanut edes syytteeseen.

Se, että onko joku avustaja tms sitten Greenpeacen hallituksessa, on tietenkin omanlaisensa kiemura, jonka voi tulkita kaverin edun eteen pelaamiseksi. On se todelisuudessa vähän kaukaan haettu kuitenkin jos vastapuolella vaakaa on se tosi seikka, että puuttumatta asiaan Greenpeace olisi vain saanut yhden erävoiton Arctiasta lisää (ei syytettä).

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #114

Juha Juoni >> "Hän toimi yrityksen edun eteen."

Olet siis ihan aikuisten oikeasti sitä mieltä, että terroristien julkisuushakuisuuttaan aiheuttamasta haitasta ilmoittaminen viranomaiselle on jonkin yhtiön edun vastaista?
Ymmärtäisin pointtisi, jos sillä olisi estetty terroristeja saamasta julkisuutta...

Piku Koo Vastaus kommenttiin #179

Terroristi-kortilla koetit sinäkin Seikku pöytää pyyhkäistä. Ihanko aikuisten oikiasti uskot, että monopolinappulasi toimii?

Jos rikosilmoitus olisi tehty, siitä olisi ollut juttu joka saakelin buisiness-to-business-lehdessä ympäri pallon.

Jos MINÄ olisin Arctian tj. / Hautala / Timonen, niin ajattelisin että yksi juttukierros aiheesta kyllä tasan riittää.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #199

Viherpesukortti ei myöskään tehoa p****n ruskeassa Hautala-tapauksessa, sorry.

Olisi vaan tehty rikosilmoitus, etenkin jos sillä olisi saatu ilmaista näkyvyyttä "juttu joka saakelin buisiness-to-business-lehdessä ympäri pallon". Kyllä olisi maailmalla muistettu, että meillä on jäänmurtajia arktisiinkin oloihin. Lositava mainos jäi siis saamatta, sekin vielä!

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #235

Poliisi sakotti muutamaa GP jäsentä , ei siihen tarvittu edes rikosilmoitusta.

Poliis kuvasi mielenosoituksen ja huomasi myöhemmin nauhoilta, että laivojen potkureita yritettiin sitoa köydillä ja betonipainoilla.

Kuvasta tunnistettiin henkilöt ja ao henkilötä rangaistiin

Ja aivan ilman suurta melua

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #179

Haluaisin kuulla, mistä olet repinyt terrorismin määritelmäsi.

Käyttäjän JuhaJuoni kuva
Juha Juoni Vastaus kommenttiin #179

Faktat kannattaa pitää mukana, oli itse asiasta mitä meltä tahansa.
1. GP aktivistit eivät tietenkään ole terroristeja
2. GP aktivistit tempauksillaan hakevat julkisuutta, oikein, ja rikosilmoituksella he olisivat saaneet lisää julkisuutta, joka taas olisi helposti ollut negatiivista julkisuutta yritykselle (oletus).
3. Yhtiön edun mukaista olisi ollut suora keskusteluyhteys GN:n kanssa.
4. Poliisikin oli sitä mieltä, että taoauksesta ei kannata sen enempiin toimenpiteisiin ryhtyä. Jos oikein olen ymmärtänyt, poliisi ei ottanut edes GP aktivistien henkilöllisyyksiä ylös.
5. Kyllä normaalissa yrityksessä yrityksen johto kuuntelee ja tottelee yrityksen omistajaa

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #209

Kuunteleeko varmasti. Siinä tapauksessa yrityksen omistaja olisi voinut herätä myös kun porukkaa laitetaan pihalle vai eikö.

Eikös poliisikin tullut toisiin aatoksiin myöhemmin kun kokonaisuus selvisi.

Jonas Hellgren

"Itselleni kiinnostava asia on, että miten tällaiset vihjeet muuttavat suomalaista politiikantekoa. Onko suunta parempaan vai huonompaan? Itse veikkaan jälkimmäistä."

Oletko Marko siis sitä mieltä että laiton tai sopimaton toiminta pitää lakaista maton alle ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut. Vai koskeeko tämä ainoastaan vihreitä, joille kaikki on sallittua.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #22

Olen sitä mieltä, että nimettömät vinkit lehdistölle eivät ole oikea tapa vaikuttaa politiikassa. Jos virheitä tai väärinkäytöksiä tapahtuu, täytyy niihin puuttua heti ja avoimesti. Ei vinkaten lehdistöä silloin kun se on poliittisesti mahdollisimman edullista.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #24

Toimittajien tehtävä on tarkistaa saamiensa vinkkien todenperäisyys. Niin myös tässä tapauksessa vinkin saanut toimittaja on tehnyt. Hän löysi todisteet Hautalan tekemisistä. Minä en lähtisi "ampumaan" viestin tuojaa vaan katsomaan onko vistissä perää. Ja jos on, niin se ei suinkaan ole viestin tuojan vika vaan syyllinen on syyllinen ihan itse.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #26

En syytä toimittajaa, ihmettelen sitä miksi koettuja ongelmia ei voida korjata muuten kuin vinkkaamalla toimittajille sopivissa väleissä, että tuolta saattaisi löytyä jotain. Siinä ei ole mitään avointa tai rehellistä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #77

Oletko sitä ieltä, että sellaiset paljastukset kuin Nixonin Watergate osallisuus tai NSA vakoilun laajuuden paljastaminen tai virkamiesten korruption paljastaminen ovat moraalittomia tekoja ?

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #24

Marko, mistä tiedät, että vinkki oli nimetön?
Ei IL:kään sentään ihan ilman tarkistuksia lähde lööppejä painamaan.

Jonas Hellgren Vastaus kommenttiin #118

"Marko, mistä tiedät, että vinkki oli nimetön?"

Vain vinkin antaja ja vastaanottaja voivat tietää että vinkki oli nimetön. Marko ei ole vinkin vastannottaja, joten siis...
Onko vihreillä likaista peliä puolueen sisällä?

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #24

Ai jaa Snowden ja Assange tai Nixonista Watergaten jutun yhteydestä kertonut ovatkin sitten täysiä roistoja ja poliitikkojen kuprujen paljatsaminen rikollista toimintaa ?

Piku Koo Vastaus kommenttiin #130

Ja GP, joka seurasi lähes neljän kuukauden ajan Gazpromin arktiksella toimittamia, luontoa stressaavia, viikkokaupalla jatkuvia meren pohjan pommituksia, ja kertoi näistä toimista yleisölle, on nyt sitten "rikollinen järjestö" ?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #200

Piku Koo kirjoitti: "Ja GP, joka seurasi lähes neljän kuukauden ajan Gazpromin arktiksella toimittamia, luontoa stressaavia, viikkokaupalla jatkuvia meren pohjan pommituksia, ja kertoi näistä toimista yleisölle, on nyt sitten "rikollinen järjestö" ?"

Niinpä, kannattiko silloin lähteä tunkeutumaan porauslautalle? Lopputulos on, että muistetaan vain tuo väkivaltainen ja rikollinen yritys eikä tuon neljän kuukauden seuraamisen tulos josta olisi voinut saada asiallista keskustelua. Toki se olisi vaatinut, että Greenpeace olisi itse joutunut perustelemaan ja vastaamaan vasta-argumentteihin. Helpompaa lienee lähteä kalastamaan myötätuntoa hyvällä asialla oleville idealistisille sankareille jotka kuitenkin oikeasti syyllistyivät tietoisesti rikokseen ja tietäen, mitä tekivät.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #210

Jorma, ketä kauluksen sisään kangistunutta, esimerkiksi nyt sinua, kiinnostaa arktisen merenpohjan aggressiivinen tutkapommittaminen ? Niin, ei ketään. GP tietää tämän yli 40 vuotisella kokemuksella.

>>>>>>> Niinpä, kannattiko silloin lähteä tunkeutumaan porauslautalle?>>>>>

Jorme, myönnä pois, et sinäkään tiennyt GP juuri mitään ennen tätä tapausta.

GP on harrastanut kansalaistottelemattomuutta vuosikausia, mutta niin tekevät monet muutkin demokraattisen maailman järjestöt

"Lait ja asetukset muuttuvat jatkuvasti. Näin pitääkin olla, sillä yhteiskunnan nopea kehittyminen ja teknologiset uudistukset vaativat muutoksia myös lainsäädäntöön."

Te saatanan natsinkaltaiset, patsastelevat ulkokultaiset legalistit, vailla muuta sisältöä mukaanlukien omatuntonne ja moraalinne - ette näytä edes ymmärtävän länsimaalaisen demokratian perusteita. Olette myös sokeita omille rikoksillenne, ja tämä sokeus yhdistettynä ylivoima-ajojahdin tuomaan klubitunnelmaan riittääkin teille oikeuttamaan kaiken mitä teette ja puhutte täällä tänään tai tuolla.
Läpinäkyvää kuin alaston Marko bjuström.

http://www.satakunnankansa.fi/Paakirjoitukset/1194...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Itselleni kiinnostava asia on, että miten tällaiset vihjeet muuttavat suomalaista politiikantekoa. Onko suunta parempaan vai huonompaan? Itse veikkaan jälkimmäistä."

Tarkoittaako tuo, että katsot avoimuuden ja läpinäkyvyyden lisääntymisen on muutokseksi huonompaan suuntaan?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #60

Avointa ja läpinäkyvää tuo olisi ollut jos heti jupakan aluksi Hautalan toimia vastustavat olisivat tulleet esille omilla nimillään ja ajaneet asiaa rehellisesti eteenpäin. Ei niin että annetaan lehtimiehille vinkkejä ja lymyillään varjossa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #76

Vähän niin kuin Watergatessa. Syvän kurkun olisi pitänyt tulla esille omalla nimellään ja ajaa asiaansa rehellisesti eteenpäin eikä antaa lehtimiehille vinkkejä ja lymyillä varjossa. Avoimuutta ja rehellisyyttä ei siis mielestäsi edistä se, että joku tuo esille piilossa pidettyjä asioita, jos hän ei esiinny omalla nimellään, vaikka häntä uhkaisi sen johdosta vaikkapa erottaminen tai muut rankaisutoimet. Minkä vallankäyttäjä haluaa salassa pitää, se salassa pysyköön. Tuolla logikalla Nixon parka joutui epäreilun kohtelun ja salaliiton uhriksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Politiikan skandalisoiminen on koko ajan oikeistopopulismin agendalla tyyppiä Hirvisaaren tempaus Eduskunnassa. Kunnon, kunnioitusta herättävä politiikka on myös fasismin vihollislistalla.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #129

Sini Lappalainen>> "Kunnon, kunnioitusta herättävä politiikka on myös fasismin vihollislistalla."

Niinpä tuntuu olevan. Tämänkäänkertainen viherfasismin esiintulo ei ainakaan minun kunnioitustani herätä.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #129

Miten yhteen puolueeseen voi mahtua sellainen määrä iltalehden / seiskan veroista populismia, rattijuoppoja ja muita rikollisia?
Luoja loi?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #201

Samaa ihmettelen. Veronkiertoa ja pimeitä palkkoja ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja onhan niitä kaikkea. Niin ja lööppijulkisuus päälle.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #201

Miten yhteen puolueeseen voi mahtua sellainen määrä

iltalehden / seiskan veroista populismia,

rattijuoppoja ja muita rikollisia, kuten

raiskareita ja

tajuttomaksi hakkaajia ?

Tätä ihmettelee kanssani puoli Suomea

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #201

Sorry, mutta kyllä kai niitä riittää, saivathan ne Helsingissä yli 20 prosentin kannatuksen ja eduskunnassakin ryhmässä on peräti 10.

Merja Heikka

Vallan väärinkäytön paljastavat vihjeet ovat aina tervetulleita.

Minua ihmetyttää se, että miten vihreitä ei tunnu "säälittävän" lainkaan tämä nuorehko toimitusjohtaja, jota Hautala esikuntineen uhkaili potkuilla mikäli hän tomisi kuten hänen olisi tullut ko. tilanteessa toimia.

Jos virkamies olisi ollut tuossa toimitusjohtajan asemassa, hänen olisi tullut toimia esimiehen ohjeen vastaisesti, muuten hän itsekin olisi joutunut vastuuseen, ainakin laittoman teon kyseessä ollen.

Minä tunsin kyllä sympatiaa kyseistä toimitusjohtajaa kohtaan. Liian paljon on heitä, jotka käyttävät valtaansa väärin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #184

Mitään vallan väärinkäyttöähän tässä ei ole ollut.

Toimitusjohtaja on yrityksen omistajan palkollinen, hän tekee, mitä käsketään, tai etsii uuden työpaikan.

Jouni Haimi Vastaus kommenttiin #205

Aivan mutta tuota yritystä ei omistanut heidihautala vaan suomen valtio.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #212

Eli jatkossa kaikki eduskunnan päätettäväksi? Joutuvat ainakin kesälomansa perumaan ehtiäkseen hoitaa ministerienkin hommat.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #184

Merja, tämä tj. on sotilasarvoltaan kapteeni ja tottunut siten etenemään myös mudassa. Ei hän mikään säälittävä raukka ole, kuulin juttua että olisi ollut keväällä Alaskassa susia ja muuta riistaa jahtaamassa. Miehinen mies on kyseessä. Tekeeköhän mielesi nyt "rapsuttaa".

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #224

Ja Inarissa niitä naimassa ...

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Otin tästä blogisti Turusen kirjoituksesta kuvankaappauksen sitä päivää odottamaan, kun jokin parlamentaarikko aiheuttaa ns. paremmissa ihmisissä hysteriaa.

Voisi ajatella ainakin PS-puolueen iloitsevan tällaisesta, jo ennalta ilmoitetusta tuen osoituksesta Vihreiden puolelta, kun seuraava mediamyrsky iskee.

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Heikki, sanottakoon että olen pitänyt monia aiempiakin mediamyllytyksiä epäreiluina. Sellaisia joissa on menty leimaamaan yksi ainoa syntipukki ja mollattu sitten oikein urakalla, kuten esim. Antti Kaikkosen tai Pekka Himanen - Katainen casessa, josta täällä myös kirjoitus. Tämä Hautala-tapaus eroaa aiemmista.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tarkoitatteko, että se vanhojen tapahtumien ns. oikea-aikaisen esille nostamisen, muiden puolueiden auliin myllytyksen sekä some- ja mediakeskustelun osalta muistuttaa erilaisuutensa vuoksi, ja politsoimisen osalta esim. tapausta Jussi Halla-aho?

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen Vastaus kommenttiin #59

Tarkoitan sitä, että sinänsä vähäpätöinen asia (toivomus luopua rikosilmoituksesta casessa josta poliisikaan ei suositellut ilmoitusta) nostettiin juuri ajoitetusti esille ja ilman kaikkien osapuolten kuulemista. Jussi Halla-Ahon casessa oli kyse syytteestä kansanryhmää kiihottamisesta, mikä on hyvin eri koko luokan asia. Toki monia muita persu-uutisia on paisuteltu, kuten vaikka Hakkaraisen toikkaroinnit. Eikä kaikki maahanmuuttokeskustelu ole rasismia tai kiihottamista, mistä Hallo-Aho jopa sai syytteen.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #66

Ei poliisi mitään suosittele, sen on vastaanotettava rikosilmoitus.

Poliis voi sitten päättää, onko syytä epäillä kynnys ylittynyt ja jos on niin aloittaa esitutkinnan

Esitutkinta-aineiston perusteella sitten syyttäjä ratkaisee, viekö asan oikeuteen.

Ja jos ilmoituksen tekee netissä niin poliisin kanssa ei edes keskutella.

Harvinaisen harhaanjohtava selittely

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen Vastaus kommenttiin #98

Pekka,

Else viitannee tähän uutiseen ja poliisin suositukseen _ennen_ ilmoituksen vastaanottotapahtumaa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128860768364...

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #104

Törkeän tuhotyön yritys
Poliisin pyyntö rikosilmoituksen peruuttamisesta perustui virheelliseen arvioon ja poliis käynnisti jälkikäteen rikostutkinnan yleisne rikoslain perusteella

"Videokuvista paljastui jälkikäteen myös kaikkein vakavin rikosepäily. Aktivistit olivat upottaneet veteen betonipäällysteisiä poijuja, joiden tarkoitus oli estää Nordican liikkeelle lähtö.

Poijut olisivat poliisin mukaan voineet aiheuttaa vakavaa vahinkoa, jos laiva olisi törmännyt niihin. Asiaa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä.

– Tekijät ovat tiedossa, ja heistä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, Lotta kertoo.

Viestintäpäällikkö Juha Aromaa sanoi keskiviikkona, että Greenpeacella ei ole tietoa, että poliisi etsisi rikosilmoituksen johdosta jotakuta.

Arctia Shipping Oy vaatii tekijöille rangaistusta."

Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #66

Else: "toivomus luopua rikosilmoituksesta casessa josta poliisikaan ei suositellut ilmoitusta"

Kaino toivomus! Luovu tai menetät tj:n paikkasi!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #66

Kokoluokasta: Jos Arctia Shipping-casessa rikosilmoituksesta olisi pidetty kiinni, tapaus tutkittu, syytetty ja tuomittu, olisivatko Greenpeacen edustajat selvinneet muutaman sadan €:n sakoilla?
Tiedän: Kysymys on "teoreettinen".

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #121

Törkeän tuhotyön yritys

Poliisin pyyntö rikosilmoituksen peruuttamisesta perustui virheelliseen arvioon ja poliis käynnisti jälkikäteen rikostutkinnan yleisne rikoslain perusteella

"Videokuvista paljastui jälkikäteen myös kaikkein vakavin rikosepäily. Aktivistit olivat upottaneet veteen betonipäällysteisiä poijuja, joiden tarkoitus oli estää Nordican liikkeelle lähtö.

Poijut olisivat poliisin mukaan voineet aiheuttaa vakavaa vahinkoa, jos laiva olisi törmännyt niihin. Asiaa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä.

– Tekijät ovat tiedossa, ja heistä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, Lotta kertoo.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #66

Poliisin pyyntö rikosilmoituksen peruuttamisesta perustui virheelliseen arvioon ja poliisi käynnisti jälkikäteen rikostutkinnan yleisen rikoslain perusteella

Jälkikäteen syntyi toinenkin rikostutkinta laivojen valtauksesta ja sekin johti sakkoihin

Hautala siis pyrki aktiivisesti estää rikostutkinnan

"Videokuvista paljastui jälkikäteen myös kaikkein vakavin rikosepäily. Aktivistit olivat upottaneet veteen betonipäällysteisiä poijuja, joiden tarkoitus oli estää Nordican liikkeelle lähtö.

Poijut olisivat poliisin mukaan voineet aiheuttaa vakavaa vahinkoa, jos laiva olisi törmännyt niihin. Asiaa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä.

– Tekijät ovat tiedossa, ja heistä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, Lotta kertoo.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita Vastaus kommenttiin #66

Else Turunen >> ... sinänsä vähäpätöinen asia (toivomus luopua rikosilmoituksesta ...

Onko todellakin mielestäsi "sinänsä vähäpätöinen asia", jos operatiivisesta toiminnasta vastaava henkilö saa poliittiselta ohjaustaholta "toivomuksen luopua"? Siis silloinkin, kun toive on muodossa "ensimmäiseksi aamulla pöydälläni minua odottaa sinulta joko eroilmoitus tai ilmoitus, että olet toteuttanut vähäpätöisen toiveeni".

Työoikeus ei onneksi kuulu alaasi, mutta jos kuuluisi, olisitko lautamiehenä sitä mieltä, että Arctia Shippingin johtajien erottaminen olisi mennyt ihan niin kuin trömssöössä? Sitäkö Hautala halusi, nakyvyyttä GP:lle AS:n johtajien erottamisella?

Harmi, että silloisilla AS:n johtajilla ei ollut pokkaa katsoa korttia.

Ja kun nyt haluat mustamaalata Halla-ahoa (viestinnän ammattilainen: tämä on oikea kirjoitusasu tuolle nimelle!), tulet siis siihen päätelmään, että aiemmin lehdessä julkaistun pil(kk)akirjoituksen julkaiseminen uudelleen siten, että vaihtaa kansanryhmien nimet ja niihin yhdistetyt "geneettiset erityispiirteet", on tuota valtion vastaista vallankumouksellista toimintaa, mutta alkuperäistä tekstiä ei oteta edes rikostutkintaan? Tämäkin on varmaan sitä (orwellilaista) tasa-arvoa?

Harmi, että silloisilla tutkintaviranomaisilla ei ollut hautaloita ministereinä esittämässä "toivomuksia" vähäpätöisen asian ilmoituksen käsittelemättä jättämisestä...

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #66

Ei se mikään vähäpätöinen juttu ollut, kun tj uhattiin erottaa

Ei sellaista tehdä pikkujuttujen vuoksi

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kiitän Else kommentistasi.

Mediamyllytyksiä voidaan pitää epäreiluna silloin. kun ne eivät perustu objektiivisuuteen.

Tämä viimeisin myllytys on mielestäni pysynyt aika asiallisena. Johtunee siitä, että hysteriaherkät YLE ja HS ovat olleet hiljaa.

Muttamutta, hienoa on kuitenkin nähdä, että Vihreätkin ovat ottamassa etäisyyttä kvartaalipolitiikan harjoittamiseen.

Piku Koo

Tai Halla-Ahon keisissä - ainakin minun mielestäni.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse näen, että rikosilmoituksen peruuttamisella on peruusteensa, Gp elää julkisuudesta, miksi sitä heille pitäisi suoda. Vakavanpana pidän Hautalan tapaa toimia Suomen edun vastaisesti, estämällä tuloja tuovan toiminnan arktisilla alueella. Arktisen luonnonvaroja tullaan hyödyntämään, se on varmaa, miksi suomalaisten, joilla on maailman paras tietotaito jään murtamisessa, pitäisi seurata sivusta ja olla ottamatta tuloja jota sieltä olisi saatavilla. Hautala hirttäytyi omaan ideologiaan ja Kyllönen näyttää pyrkivän samaan estämällä monitoimimurtajien tilaukset.

Käyttäjän elseturunen kuva
Else Turunen

Tuo on asia mikä vaatii laajaa kansalaiskeskustelua. Itse ymmärrän taloudelliset edut, mutta toisaalta rinnastaisin öljyn porauksen arktisilla alueilla vaikkapa näin:
Niissä puuhissa avustaminen on vähän kuin tupakkafirman pakkausten tekoa. Lopputuotteen käyttö edistää kuolemaa, mutta rahan takia myydään. Kysyntää riittää ja riippuvaisia on -jatkossakin, koska tarjonta sallitaan.
Tupakoinnissa on vain kyse yksilön terveydestä. Fossiilistten massiivisessa käytössä nykytilanteessa kyse on modernin sivilisaation uhasta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ehkäpä olisi Hautalankin ollut siis parempi "vain" kansalaiskeskustella eikä uhkailuttaa erottamisella toimivaa johtoa joka toteutti edellisen hallituksen antamaa strategiaa (jota tämä nykyinen ei ollut muuttanut).

Arktisten alueiden luonnonvarojen hyödyntäminen on kiistanalaista toimintaa ja siihen liittyy suuria riskejä. Niitä parhaillaan tutkitaan ja tuohon tutkimustoiminnan mahdollistamiseen myös Artic shippingin murtajat omalta osaltaan osallistuivat tehden sillä businesta.

Vertaus tupakkateollisuuteen ontuu vaikka hyvämaineiset kartonkitehtaat varmaan Suomessakin tekevät pakkauspahvia niihin täyttä häkää. Missäköhän luuraa Greenhealth?

Yksilöillä on vaihtoehtoja tupakan "nautinnolleen ja yksilö voi koska tahansa, helpommin tai vaikeammin, luopua tai vaihtaa sen käytöstä. Yhteiskuntamme ja taloutemme ei tule toimeen, vielä, ilman öljyä. Meillä tulisi olla vaihtoehtoisia energianlähteitä valmiina jotta voisimme siitä luopua ja siten luopua uusien öljylähteiden hakemisesta.

Jos siis Greenpeace ja muut ympäristön asialle ilmoittautuneet olisivat oikeasti asiallaan, he yrittäisivät olla n.s. proaktiivisia ja yrittäsivät kaikin keinoin tukea vaihtoehtojen löytämistä ja hyödyntämistä eikä vahingoittaa siirtymäajasta selviämistä.

Voisin jopa ajatella, että arktisen jäänmurron kehittämisen tukeminen voisi olla teko ympäristöriskien torjumiseksi. Tokihan, jos lautat ja niiden liikenne siellä olisivat turvassa jäiltä niin toiminta olisi vähemmän vaarallista ympäristölle.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #64

Ehkä hautalan olisi pitänyt hoitaa jupakka itse eikä luottaa siihen, että virkamies toimii oikein.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Kansalaiskeskustelu olisi monessa asiassa tervetullutta. Voitaisiin vaikkapa keskustella paleltumiskuolemista Suomessa nyt ja GP:n/Die Grünen saatua mantransa kaikkien huulille.

Itse ymmärrän kyllä taloudelliset edut, mutta toisaalta rinnastaisin arktisen öljynporauksen vaikkapa näin:
Niissä puuhissa avustaminen on vähän kuin suomalaisen paperin tekemistä. Se ei voi olla ekologista, siihenhän käytetään puuta! Parempi, että runnotaan paperin käyttäjille maailmalla usko, että on luonnon kannalta parempi kuskailla keräyspaperia kaikkialta maailmasta (oljyä polttaen) takaisin tehtaalle Suomeen. Neitseellinen kuitu on HYI HYI ja GP-paperin pitää olla 100-prosenttisesti kierrätettyä (ja öljyn voimalla kaukaa kerättyä).

Ai niin, paperiteollisuus huomasi tuon kalleuden ja älyttömyyden jo, tuotanto alkaa olla siirretty sivistyneempiin paikkoihin, siis Kiinaan, Indonesiaan, Uruguaihin,... kunhan on poissa suomalaisesta prosessipuhtaudesta, osaamisesta ja etenkin palkkapussista ja BKT:sta.

Jos nyt palataan hetkeksi jäänmurtamiseen. Joku sen murtaa, ihan kuten joku sen paperinkin tekee. Annetaanko tämäkin homma suosiolla kiinalaisille, nehän tunnetusti ovat maailman ykkösiä puhtaiden prosessien luojina ;-)

Piku Koo

Kyllönen on kyllä oikeassa siinä, että Suomen tulee turvata Itämeren kulku ensin ennenkuin valtiollisesti aletaan rynniä jonnekin Pohjoisnavalle sylki suupielestä roiskuen.

Talvella 2010 oli tusinoittain rahtilaivoja jumissa Itämerellä, 2011 sama juttu. Missä olivat Arctian hienot murtajat, jotka tosin eivät monipuolisuudestaan ja hinnastaan huolimatta sovellu ollenkaan murtamiseen Itämerellä?

Eikö tämä ole ihan hulluutta?! Suomalaisen työn alasajoa nimenomaan?!

Käyttäjän villepihola kuva
ville pihola

Eikös tämä Hautalan case ole jo taputeltu?
Nyt katse on jo kohti Kyllöstä ja sen toimia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jospa katsotaan ensin Kyllösen alulle pistämät selvitykset Arctic shipping oy:n busineksien kannattavuudesta ensin ja vasta sitten ... Sillä aikaa voitaisi katsella vaikka Soinin puheiden ja tekojen ristiriitaisuuksia, vai kuinka?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kyllönen mm. epäili julkisesti, että tappiollista arktista toimintaa rahoitetaan yhtiön muista tuloista. Eiköhän se ole jo Kyllösellekin selvinnyt, että hän puhui, ennen kuin tiesi:
http://www.tekniikkatalous.fi/talous/tervetuloa+ti...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #63

Käsittääkseni Kyllönen esitti nimenomaan epäilyksensä eikä väittänyt niin tapahtuneen. Sen lisäksi hän vaati epäilyksensä todenperäisyyden selvittämistä ensimmäisenä itse.

Samalla asialla on ollut Soininvaara mutta hän esitti väitteensä suoraan tietona ilman epäilyksen häivää. Pisteet tässä asiassa mennevät kirkkaasti Kyllöselle?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eiköhän Hautala ihan itse antanut omistajaohjausta vastoin aikaisempia omia puheitaan ja sen jälkeen ihan itse siitä valehteli. Samaten hän ihan itse jätti työnantajan velvoitteet hoitamatta ja valehteli siitä ja ihan itse hän on tehnyt rikosilmoituksia kanssaan erimieltä olevista. Ihan itse hän on joka kerta kiinnijäätyään syyttänyt muita omista tekemisistään. Ei hän tarvitse mitään salaliittoja hölmöilläkseen, hän tekee sen ihan itse.

Marko Huttunen

Blogisti on lautamiehenä käräjäoikeudessa ja tukee Hautalan toimintaa rikollisten suojelussa valtionyhtiön kustannuksella??

Aiemmin iltarukoukseeni kuului pyyntö suojella meitä Venäjän vapauttamiselta ja amerikkalaiselta oikeusjärjestelmältä mutta siihen pitänee liittää myös anomus riippumattomasta tuomioistuimesta Suomeen.

Käyttäjän JotuKarjalainen kuva
Jotu Karjalainen

Hautalan eroamisesta on selvästi tullut uskonpuute Vihreille, ei niinkuin kyetä ymmärtämään ettei epärehellisyys ole poliittinen hyve.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Putkosen salajuoni taitaa toimia päinvastoin kuin vanhat ay-kaverit toivoivat. Se upottanee Arctia Shippingin, jonka huonosti kannattava ylihintanen monopolitoiminta nousi kaikkin puolueiden valokeilaan. Viimeksi eilen yhtiötä kritisoi Keskusta.

Toivon, ettei tapauksesta synny koston kierrettä. Kosto pilaa poliittisen ilmapiirin ja monipuoluejärjestelmässä syntyy helposti mielikuvia huonosta luotettavuudesta. Muistattehan vanhan totuuden "Kepu pettää aina". Sanonta taisi syntyä ennen nykyisten keskustapoliitikkojen syntymää, mutta elää vielä pitkään. Syntyikö nyt sukupolvia kestävä totuus "Persut puukottavat selkään"?

Persuilla selkäänpuukotukset kohdistuvat toisten puolueiden lisäksi jatkuvasti myös omaan porukkaan. Puolueessa kannattaisi vakavasti miettiä missä vaiheessa kukaan persuista ei enää luota edes toisiinsa. Puolueeseen ei varmasti luoteta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Putkonen on jo itse tunnustanut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #55

Minkähän lähteen mukaan todellakin IL:n toimittajan lähde on ollut Putkonen? Linkkiä tai muuuutoin levittelet perätöntä viestiä. Toki minulle ei ole merkitystä, mutta asianomaiselle saattaa kenties ollakin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101617611673_u...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #83

Onko Putkonen itse dementoinut olevansa lähde?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #84

Esitäppäs kysymyksesi Börjelle, sillä hänhän esitti edellä kommentissaan tietona. Voisit lukea linkittämäni uutisoinnin. Siinä vastaus omalta osaltani.

Ja tässä toinen linkitys, joka valaissee lähde asiaa toimittajan itsensä kertomana eli sitä onko lähde Putkonen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #89

Kiitos. Sanopa mistä väitteet ovat saaneet alkunsa. Tuskin Uimoselta. No jokatapauksessa Hautalagate vain vahvistaa vihreitä. Eikä Hautalan karriääri luultavasti pääty tähän.Onneksi Hautalalla on paljon tukijoita ja luottoa.
Mutta ministeri Kyllösen on hankittava turvavaate sellainen jossa on selässä puukonläpäisemätön levy. Jos Kyllönen manipuloidaan ulos niin silloin haavoittuu työväenliikkeeseen samaistuvat ihmiset ja se on äärioikeiston perimmäinen tarkoitus. Esim se Vuosaaren kokoomustyyppi en nyt muista nimeä joku Ossi, on valmistelemassa Kyllönen-ajojahtia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #96

Sini, ei kuulu tapoihini arvailla tällaisia asioita. Lähteen tietää ainoastaan IL:n toimittaja ja mikäli hän ei sitä kerro, niin lähdesuoja on voimassa.

Se mitä Vihreille tapahtuu tämän geissin jälkeen senkin aika näyttää.

Kyllösen suhteen kirjoittelet mielestäni mauttomia. Sen myös aika näyttää mihin hänen ulostulonsa julkisuuteen johtavat vai johtavatko mihinkään. Politiikka ja poliitikot/toimittajat hoitavat asiat tavallaan. Siis kunkin kohdalla omalla tavallaan, sillä eihän yksikään tapaus ole toisensa kaltainen (yks yhteen).

Ja Sini, et olisi Sini jollet toisi jälleen kerran esille äärioikeistoa. :D Antaahan Kokoomuksen myös politikoida omalla sarallaan ja katsellaan mitä tuleman pitää. Turha on murehtia tai märehtiä asialla etukäteen. Jookos?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #99

No minä olen hälytystilassa Kyllösen suhteen, en voi sille mitään. Siinä on takana Halosvainosta jäänyt pelko. Mutta olet oikeassa että ei pitäisi etukäteen märehtiä asiolla!

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #89

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101617611673_u...

Luuletko, ettei Putkonen osaa levittää juorua monen kanavan kautta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #97

Börje, minä kun en luule tästä lähde juttuun liittyvästä henkilöstä/henkilöistä yhtään mitään. Uskon vain IL:n toimittajan sanaan kun hän kertoo etteivät kyseiset (aiempi linkkini) henkilöt ole olleet hänellä lähdehenkilöitä.

Oliko muuten uutisointi juorua? Minun ymmärtääkseni kaikki oli totta. Toisin kuin mitä Hautala ensin kertoi ja oli myöhemmin pakotettu kertomaan totuutta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Onhan tämä erikoista kun sama lehti ensin uutisoi ja sitten dementoi.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #97

Persut ovat jopa parempia juoruakkoja kuin mitä entisaikain kyläjuorut olivat. Persu kertoo kaiken mihin vain eksyykin. Pieni hiprakka voi auttaa asiaa.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #55

Et kai tosissasi usko noiden salametsästäjien tunnustuksiin ?

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #208
Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Katu-uskottavuushan Heidillä meni, siitä on kyse. Hallitus on korostanut ettei se sekaannu operatiiviseen johtamiseen, kun on ollut kyse ulkoistuksista, työvoiman suorasta vähentämisestä tai vaikkapa ulosliputuksista. Mutta kun HH meni sekaantumaan operatiiviseen toimintaan, koko hallituksen käsienpesu ikävistä uutisista meinaa kaatua.

Koko ajan tuntuu myös "unohtuvan" toinen GP:n isku, jossa heiteltiin betonipoijuja jotka olivat joidenkin mukaan kettingeillä kiinni toisissaan laivan potkureihin. IS 9.10.2013 17:32"Törkeän tuhotyön yritys... Aktivistit olivat upottaneet veteen betonipäällysteisiä poijuja, joiden tarkoitus oli estää Nordican liikkeelle lähtö.

Poijut olisivat poliisin mukaan voineet aiheuttaa vakavaa vahinkoa, jos laiva olisi törmännyt niihin. Asiaa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä.

– Tekijät ovat tiedossa, ja heistä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, Lotta kertoo."

Onko tämä nyt sellaista "kivaa pientä aktivismia" jota pitäisi myös painaa villaisella?

Aiemmin ylempänä esitetty junien töhrintä on tähän aivan sopiva analogia. Ei jokin toiminta ole sallittua siksi, että tekijät ovat aatetovereita.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

On erilaista ohjata pörssiyhtiötä, jossa ollaan osaomistajana kuin valtion 100% omistamaa firmaa, jonka laskutuksesta leijonanosa tulee valtiolta. Ihan eri pelisäännöt. Omistat ja olet pääasiakas. Pitäähän silloin olla oikeaa valtaa ohjata. Kumma on jos frmassa ei kuunnella edes asiakasta.

Tarkastapa vielä tehtiikö jälkimmäisestä iskusta rikosilmoitus? Ohjasiko Hautala silloin toimintaa?

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Omistaako Timonen/Hautala akseli valtionyhtiöt? En oikein usko että toimarin erottamiseen on näillä kahdella sankarilla keskenään mandaattia.

Valtio = Hallitus = Eduskunta = Kansa. Noin niinkun teoriassa...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #46

Päivätyönään Timonen/Hautala kaksikko hoiti juurikin tuolla kansan mandaatilla täsmälleen kyseistä tehtävää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä bloggaus. Vaikka joukossamme siis on katalia riidankylväjiä on meidän yritettävä pitää maatamme koossa eikä mennä mukaan avoimeen provokointiin. Hyvä malli on juuri Heidi Hautala joka ei lannistu vaan jatkaa poliittista työtään Suomen parhaaksi.
Eivät suomalaiset halua samaistua enää pitkään äärioikeistolaisiin riidankylväjiin.
Naisministerien ulosajaminen on syvintä Suomivastaisuutta. MNerja Kyllönen on äärioikeiston listalla ollut jo pitkään mutta tällä kertaa he epäonnistuvat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Naisministerin ulosajo? Mitenkäs Ilkka Kanerva, Kauko Juhantalo, Stefan Wallin?

Minusta Hautalan kannanotot omistajaohjaukseen silloin kun on ollut kyse ylimpien johtajien palkitsemisesta tai henkilöstön päähänpotkimisesta, ovat olleet mitä äärioikestolaisimpia. Niiden suhteen hän itse näyttäisi kuuluvan oikeistolaisiin riidankylväjiin.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Nuo puheet kahden kerroksen väestä eivät ole vailla perusteita.
http://www.talouselama.fi/uutiset/hautalan+finnair...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eivät olleet talebantyylisiä kuten Hautalaan kohdistunut ulosajo. Kuten Taleban iskee fiksuihin ja koulutettuihin naisiin niin tekee uusoikeistokin.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Kaikki kolme mainittua miestä valehtelivat tekemistään. Kaikki jäivät valehtelustaan kiinni ja kaikki saivat lähteä ja ihan oikein heille. Hautalalle kävi samoin. Kaikille noille miehille lähtö tuli ensimmäisestä mutta aiemmin Hautala on "armahdettu" ja vasta toistuvat törttöilyt aiheuttivat lähdön. Ketä on suojeltu toimitusten talebaaneilta?

Merja Heikka Vastaus kommenttiin #52

"Uusoikeisto"? Ymmärtääkseni ay-ihmiset ovat kumminkin sen työn ja työntekijän asiamiehiä. Jos nyt Putkonen ja nämä muut ay-konkarit ovat asialla olleet... Ay-liikekö ei kuulu yhteiskunnan toimintaympäristöön, "kansalaisyhteiskuntaan, jonka kanssa käydään vuorovaikutteista keskustelua", mutta joki Grean Peace kuuluu?

Voihan se olla, että joku on kuiskinut Kataisenkin korviin jostan toisenlaisita piireistä tästä erottamisuhkauksesta.

Minulle tuli kyllä ensin sellainen kuvio mieleeni, että Vihreät tekevät valtion yhtiöistä kannattamattomia myyräntyöllään, jotta sitten Kokoomus tulee ja sanoo: nyt yksityistetään. Tekevät ns. likaisen työn. Tosin en usko siihen salaliittoteoriaan. Ei Kokoomuskaan niin kelvoton ole.

Harri Rautiainen

" Hyvä malli on juuri Heidi Hautala joka ei lannistu vaan jatkaa poliittista työtään Suomen parhaaksi."

Hyvä malli oli kauko Juhantalio, jota ei edes vapaustuomio lannistanut.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Aikaisemmin tällaiset asiat selvisivät vuosien tai vuosikymmenten päästä, kun joku julkaisi muistelmat tai poliittisen historian tutkijat tutkivat. Nyt voi olla, ettei muistelmat tai tutkimukset enää kiinnosta ketään, jolloin tapahtumakulku jää selvittämättä ja unohtuu.

Tuskin kukaan voi uskoa ajoitusta sattumanvaraiseksi. Tapauksia on kumpiakin kaksi: Greenpeace-tapauksia on oikea ja ajankohtainen Arctic Sunrisen tapaus, jossa miehistö on edelleen vangittuna Venäjällä, ja sitten on tämä esille nostettu 1,5 vuoden takainen mielenilmaus ja rikosilmoitusjuttu. Iltapäivälehtien Hautala-tapauksia lokakuussa oli ensin se, että kilpaileva lehti julkisti uutisen, jonka mukaan Tasavallan Presidentti arvosteli Hautalaa Venäjän arvostelusta ja sitten heti perui uutisen, ja sitten tämä uusi tapaus, jossa kilpaileva lehti viikon kuluttua nosti esille 1,5 vuoden takaisin rikosilmoitusjutun.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

""Tapauksia on kumpiakin kaksi""

Ei. Resonansseja ajattelussa on tasan yksi. Syvyyssuuntainen kykentä ajattelussa -- ajallinen, historiallinen kytkentä -- on normaalin ajattelun ominaisuus ja hyvän ajattelun edellytys.

Sen sijaan asioiden eristäminen "eri asioiksi", joita sitten pyritään tarkastelemaan rajattuina ja tietyn merkityksiä määrittelevän käsitepinnan tasolla -- se on vain huonoa ajattelua. "Perustelemisen" motiiveja sopii epäillä. Perustelut, asiallisetkin ja varsinkin ne, ovat lähinnä defenssejä, pahan tahdon järkeistystä. Pelkkää sepittelyä.

Harhaisinta kai on tarkastella Hautalaa kuin hän olisi ainoa laatuaan. Hän on vain tyypillinen poliitikko poliitikkojen joukossa. Poliittinen "ajattelu" on laadutonta, ideologista ryhmävahvistautumista, ei sillä mitään asiakysymyksiä ratkaista.

Poliittinen väittely on väistöliikkeitä, valhetta se on kaikki. Laidasta laitaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hautalaa ei jää yhtään ikävä, mutta tämä hänen kampittamisensa ei mennyt kohtuusääntöjen mukaan. Olisi pitänyt käyttää asiallisia keinoja.

Nyt tekaistiin syy, ja tuohon tekosyyhyn media tarttui (kuluneella ilmaisulla) sopulilaumana liioitellen niin rauhallisen mielenosoituksen, ettei edes poliisi suositellut rikosilmoituksen tekemistä, WTC-tornien tasoiseksi terrori-iskuksi. Mitään rikosta ei siis edes ollut, vaikka media sellaisen loihti ja paisutti meidän fiktiiviseen maailmaamme.

Todelliset ero(tt)amisen syyt olivat muualla: oikeisto ei sietänyt Hautalan yhteiskuntavastuuta, vasemmisto koki sen työllisyyden vaikeuttamiseksi, mutta kumpaakin yhdisti inho Hautalan persoonaa kohtaan, mitä en sinänsä ihmettele.

Hautala erosi/tettiin siis henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi.

OK, mutta miksi tätä ei sanota ääneen vaan maalaillaan kaiken maailman satuja? Vastaus lienee median myyntitavoitteissa: näin myynti ja klikkaukset kasvatetaan huippuunsa.

Tosiasioista viis, tärkeintä että media myy itseään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Andersson kirjoitti: "Hautala erosi/tettiin siis henkilökohtaisten ominaisuuksien vuoksi."

Hautala laitettiin eroamaan valehtelun ja ristiriitaisten puheiden takia. Ovatko ne hänen henkilökohtaisia ominaisuuksiaan?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoitin todellisia syitä. Hänestä ei pidetty.

Nuo valehtelut ovat rakennettua pintakuohua.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #72

Andersson. Aina ei valehtelijoista pidetä.

Toistuvasti valehteleva menettää helposti uskottavuutensa. Mutta ei tietenkään aina.

Avauksista ja muista päätellen joissakin piireissä valehtelu näyttäisi vain lisäävän suosiota ja myötätuntoa.

Sellaiset piirit.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Andersson kirjoitti: "Nuo valehtelut ovat rakennettua pintakuohua."

Aha, HAutala ei siis itse valehdellut tekemisistään vaan joku on hänelle rakentanut "pintakuohua". Keitähän ne mahtavat olla? Niitä hänen "arkkivihollisiaanko? Hekö kielsivät pimeiden palkkojen maksamisen oviremontista ja Arctic Shippingin käskyttämisen vastoin aiempia puheita omistajaohjauksen luonteesta? Minusta tässä Andersson nyt haukkuu peiliä kun naama on vino.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mikä Hautalassa sitten inhottaa? Mikä piirre hänen persoonallisuudessaan aiheuttaa hylkimisreaktioita? Jos tapahtunut on henkilökemiaa niin kai me oppisimme jotain kulttuuristamme jos ne jotka kammoksuvat Hautalaa edes sanoittaisivat sen mikä Hautalassa ärsyttää. Kuka muu on Hautalan tapainen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hautala on kansainvälinen suomalainen ja hänellä on omia mielipiteitä, joita hän uskaltaa tuoda julki. Jo se riittää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Todellisten vallanpitäjien näkökulmasta Hautala on niuhottava eukko, maailmanparantaja ja entinen ituhippi, joka näyttääkin tiukalta opettajattarelta, jollainen heille tulee Hautalan olemuksesta mieleen ensimmäisenä.

Kun vallanpitäjille riittää teilaamiseen pelkkä ulkonäkö tai sukupuoli tai olemus, Hautalalla on tuosta kokoelmasta monta ominaisuutta.

Itse en arvosta Hautalaa yhtään hänen opportunisminsa vuoksi. Minulle ei jää häntä yhtään ikävä, mutta media hoiti asian tyylittömästi ja osittain valheellisestikin, ihan omaa myyntiä edistääkseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Onko Hassi sinusta parempi, vähemmän opportunistinen.
Tuo opettajamaisuus on mielenkiintoinen piirre. ns arvokonservatiivien luulisi diggavan hieman korutonta opettajatyyppiä mutta kaukana siitä. Ne diggaavat Sarahpalintyyppiä vanhojen lännenelokuvien saluunanemäntää joka ei ajattele paljoa mutta pitää jöötä jonkin verran.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #90

Se on totta, mutta arvokonservatiivimiehet eivät voi sietää jos nainen ajattelee, ja varsinkin jos hän tuo ajatuksensa julki.

Piku Koo

Eihän Hautala ole mitään verrattuna Soiniin, tuota sammakkonaamaista äitinpoika satuolentoa ja Pekka Vennamon "pikkuveljeä", joka haluaa paavin yksinoikeudella riistää naisilta näiden oikeuden päättää kehostaan ja tuhota Suomen luonnon suorastaan natsimaisesti esittämillään uusteollisuusunelmillaan; muun ajan tuo sitten puhuukin silkkaa perunamuusia nakeilla.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Muutama asia, joita ei joko osata tai haluta nähdä avauksessa:

Avauksessa olleen Ylen uutisen mukaan AY-aktiivit seurasivat tapahtumien kehittymistä, ja olivat harmissaan siitä, että jupakka keskittyi tähän rikosilmoitusasiaan. Tätä rikosilmoitusta myös avaaja pitää esillä.

Sen sijaan AY-vaikuttajat halusivat kiinnittää huomion siihen, että Vihreiden vuoksi työpaikat katoavat Suomesta.

Ajoitus on toinen asia. Avaaja arvelee, että ajoitukseen vaikutti vain ja ainoastaan se, että Hautala oli juuri sillä hetkellä muualla. Uutisessa on kaksi toista melko oleellista asiaa: toisen AY-aktiivin eläköityminen, ja GP:n tempaus Jäämerellä.

Minulle jää tästä avauksesta sellainen vaikutelma, että siinä halutaan tieten tahtoen keskittyä vain epäolennaisuuksiin. Sumuverhoilua.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Harvoin täällä jos muuallakaan näkee "omaan väkeen kuuluvan" saati sitten töppäilijän itse myöntävän, että töpättyä tuli - aina on syy jossain muualla. Että perinteisillä linjoilla tämäkin blogi kulkee.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

En suinkaan väittänyt, että tämä olisi poikkeustapaus tässä tyylilajissaan.

Sitä vartenhan ne muiden puolueiden jäsenet ja "eri tavoin asian näkevät" tuovatkin ne puutteelliset näkökulmat esille.

Näin kaikki voivat tehdä objektiivisempaa tarkastelua.

Reijo Tossavainen

Aiemmin mm. perussuomalaiset ihmettelivät, kun Hautala sanoi, että hän ei voi puuttua mitenkään valtionyhtiöiden irtsanomisiin. Sittemmin hän kuitenkin asettui puolustamaan mielenosoittajien laittomia touhuja. Siinä sivussa muisti pätki.

Ymmärrän hyvin, että ay-aktiivitkaan eivät pitäneet Hautalan toimintatapaa hyväksyttävänä. Tuskin he hyväksyvät vihreän blogistin syyttelyäkään.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Ed. Tossavainen ei näemmä huomaa, mitä eroa on valtion sataprosenttisesti omistamalla yhtiöllä ja yhtiöllä, jossa valtion omistusosuus on alle sata prosenttia.

Pekka Heliste

Kyllä omistajalla voi olla mielipide vaikka ei olekaan 100 % omistusta.

Ja jos omistaa yli 50 % niin voi kutsua yhtiökokouksen kasaan ja ajaa enemmsitöllään mieleisen johdon firmaan

Vähän monimutkaisempaa, mutta seuraapa Nokian yhtiökokousta, kyllä sielläkin asiat ratkotaan enemmistöllä ja pienomistajat saavat vain puhua

Lauri Korhonen

Täällä on ihmetelty ja arvuuteltu että Hautala on liian pätevä ja joutui siksi eroamaan.

Jos tosiaan on niin - niin mitä sitten? Syyhän on ihan yhtä hyvä kuin mikä muu tahansa. Ihminen voi olla kuinka fiksu ja pätevä tahansa - ja silti täysin epäsopiva. Määrittelyn mukaan tehtävään sopiva on hyvä ja epäsopiva huono.

Tyypillisesti epäsopiva tarkoittaa henkilöä joka joutuu etsimään itsellensä sopivamman pestin. Sitä sopii ihmietellä jos tykkää mutta ei asia sillä muuksi muutu.

Väliin täytyy ihmetellä. Kun tuntuu kuin Vihreät unohtaisivat kuka hallitusta johtaa..?

(Tasapuolisuuden takia todettakoon sekin että vielä useammin tuntuu kuin johtaja mr tukipaketti unohtaisi itsekin. Kai se auttaa Vihreitäkin unohtamaan.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikkea mitä sanon he aikovat käyttää minua vastaan on mottosi. Minusta pätevyysmietteesi ovat mielenkiintoisia.

Lauri Korhonen

Sepä mielenkiintoista.

Ei ole väliä onko pätevä tai ei jos kun sopivuus ratkaisee.

Vihreiden lisäksi hallituksessa istuu kok sdp kd rkp vas. Hallituspuolueilla on enemmistö eduskunnassa.

Miksei koko hallitus - toistan -- koko hallitus - ei noussut tukemaan omaa ministeriänsä ja kertonut ministeri on toiminut täysin oikein ja hallituksen linjauksen mukaisesti? Miksi jopa pääministeri veti tukensa ministeriltä?

Vaikuttaa kuin koko hallitus Stubbia ja Kyllöstä myöten olisi täynnä arvokonservatiiveja.

Lauri Korhonen

Sopivuus ratkaisi. Ei genitaalit.

MOT.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #166
Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #176

"Monissa kommenteissa ympäri Puheenvuoroa on pyritty korostamaan sukupuolen merkitystä."

http://elseturunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151773...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #178

Sukupuoli ei ole genitaalit. Genitaalit ei ole sukupuoli. Genitaalien mukaan tuominen poliittiseen keskusteluun on syvintä p-nuivuutta ja aina asiatonta. P-nuivat ovat 100%yhteiskuntavastaisia. Vanhat kunnon anarkistit sentään runoilivat ja olivat heikkojen puolella. Nuivuus on oikeistolaista anarkismia joka kaivaa maata alta kaikelta mikä tekee pienen ihmisen ja pienen maan olon turvalliseksi ja siedettäväksi.
Parhaiten yhteiskuntaa haavoitetaan haavoittamalla naisia sen ovat sotaherrat aina tienneet. Nuivuus on sota länsimaita vastaan. Hah!

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #188

Kiitos mieltä lämmittävistä sanoistasi. Voisin tietysti vastata samalla mitalla mutta tyydyn toteamaan - Teemu Tilaeus sanoi sen jo.

Jep. Pahoittelut että yliarvioin ja jätin pois tämän oleellisen seikan mitä aiemminkin sinulle kerroin:

"Ne aika pitkälle määrää sukupuolen."

Mielestäni tuo kertoo aika tarkkaan mitä tarkoitin. Taisin mainita myös sukupuolen korostamisen. Kyse siis retoriikasta.

Viite: http://elseturunen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/151773...

Tietenkin minun olisi pitänyt muistaa kenen kanssa keskustelen eikä tehdä liikaa oletuksia vaan ymmärtää toistaa kaikki oleelliset liittyvät sanat. Tai ymmärtää olla ottamatta koko asiaa esille koska herkkä aihe.

Minun virhe. Anteeksi.

Wikipedia: "yhteiskunnassamme niillä on tässä keskeinen rooli ja ne määrittävät sukupuolisidonnaisen identiteetin muiden sukupuoleen liittyviksi miellettyjen ominaisuuksien kanssa"

Jos g-sana häiritsee niin sanotaan se sitten pidemmän kaavan mukaan:

Sopivuus ratkaisi. Ei sukupuolisidonnainen identiteetti eikä sukupuoleen liittyviksi mielletyt ominaisuudet.

MOT.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #189
Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hautala sai jo anteeksi liian paljon jäätyään kiinni pimeän työn teettämisestä. Senkin kohun yhteydessä hän ensin yritti kiistää kaiken, eli siis suomeksi sanottuna valehteli. Sama toistui nyt. Ei tuollainen henkilö sovi ministeriksi. Ministerien pitäisi jo perustuslainkin mukaan olla rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja. Hautala ei tuota määritelmää täytä.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

Kuinka paljon pohjoisnavan alta porattua öljyä tarvitaan sen lentokerosiinimäärän valmistamiseen, jolla Heidi Hautala suihkautti sinne maailman toiselle puolelle vastustamaan öljynporaamista?

Arhi Kuittinen

Tämä "veljesten" "tunnustus" on sumutusoperaatio.

Nyt on viimeisiä aikoja herätä eliitin hyvä veli -kabinettien taktiikkoihin.

Autetaan veljeä, jotta veljien salainen kabinetti-ulkopolitiikka ja sen pusertama ja vääristämä sisäpolitiikka, sen painotusten muuttuminen ja ohjailevan uhkan täsmällinen luominen ministereille ja kansanedustajille, uussuomettumisena, ei paljastuisi eikä varsinkaan Suomen Nato-armeijan osuus ministerien painostajana, kyy povella.

Vihreiden tuorein kyykytys median hysteriaretoriikalla veljien ohjauksessa ja Talvivaaran saastuttajien juridinen suojelu on vain pieni osa oikeistolaista valtapeliä.

Valtion alasajossa suuren ideologian tähden: pörssi ja luonnonvarojen ryöstön tähden saastuttamisesta välittämättä.

Hautala puolusti sitä, mitä Suomessa arktisissa juhlapuheissa on puhuttu: luonnon suojelemista ja pitkiä neuvotteluja keskeneräisen teknologian käyttöä vastaan öljyn ryystämisessä.

Sillä on suuri merkitys,

kuka hautalagatessa ohjaili julkista mediaretoriikkaa: armeija on suurimpia kummisetiä tässäkin tapauksessa; ministerin ohjausvallasta kieltäytynyt Arctian toimitusjohtaja esim on merivoimien upseeri.

Siksi hänellä oli oman militaristis-kapitalistisen klaaninsa uskallus heiluttaa keskisormea.

Armeija on suuri harmaa eminenssi ja ohjailevan hysterian kontrolloija.

Salainen ulkopolitiikka (pörssikapitalismia siirtomaasodissa tukeva Nato) sisäpolitiikan ohjailijana.

Mielenosoituksen leimaaminen rikokseksi on kyllä aika matalaotsaista.

Ja oliko se rikosilmoitus vai tutkintapyyntö?

Rikosilmoitus tarkoittaa siis suoraan oikeudenkäynnin vaatimista ja aloittamista asianajajan kanssa.

Firmat jatkuvasti valitsevat, mistä eivät tee tutkintäpyyntöä poliisille, se on enemmän kuin ylistä.

Kuten myös valtio ja eduskunta jättää jatkuvasti tutkintapyyntöjä tekemättä.

Pekka Heliste

Kysessä ei ollut rauhallinen mielenosoitus ja poliisinkin mieli muuttui

Poliisin pyyntö rikosilmoituksen peruuttamisesta perustui virheelliseen arvioon ja poliisi käynnisti jälkikäteen rikostutkinnan yleisen rikoslain perusteella

Jälkikäteen syntyi toinenkin rikostutkinta laivojen valtauksesta ja sekin johti sakkoihin

Hautala siis pyrki aktiivisesti estää rikostutkinnan

"Videokuvista paljastui jälkikäteen myös kaikkein vakavin rikosepäily. Aktivistit olivat upottaneet veteen betonipäällysteisiä poijuja, joiden tarkoitus oli estää Nordican liikkeelle lähtö.

Poijut olisivat poliisin mukaan voineet aiheuttaa vakavaa vahinkoa, jos laiva olisi törmännyt niihin. Asiaa tutkitaan törkeän tuhotyön yrityksenä.

– Tekijät ovat tiedossa, ja heistä on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus, Lotta kertoo.

Piku Koo

Pekka H:

>>>>>>> Kysessä ei ollut rauhallinen mielenosoitus>>>>>>>>>

Kyseessä nimenomaan OLI RAUHANOMAINEN mielenosoitus. Mistä lehdestä luet raportteja, että Hietalahdessa mellakoitiin, särettiin, riehuttiin ?

Niin.

ET MISTÄÄN.

P.S.
Ainoa omaisuuden turmeleminen oli laivan ulkokylkeen maalattu S -kirjain, sekin yksittäinen hairahtaneen päähänpisto. Paikalla oli noin 20 nuorta ihmistä, erittäin siistiä sakkia, ei tupakoi eikä heittele kaljapulloja pitkin kantta ja merta - kuten lähes kaikki muut Hietalahdella kulkevat sitten tekevätkin.

Nyt voit tunkea paksun pääs takaisin sinne Iltalehden väliin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nuivat ja kokoomus tämän hoitivat eikä mikään armeija.

Käyttäjän MatiasKapanen kuva
Matias Kapanen

Hautalan ylle haluttiin langettaa pateettinen sinfonia (Kts. Katri Lipson: Kosmonautti) Murmanskin perinteiden mukaisesti. Hampurin satamasta seikkailijareportteri Fuchs on vieraillut arktisessa kaupungissa. Abendblatt uutisoi seudusta toisin kuin suomalainen kirjallisen kulttuurin operoima foorummedia: http://www.abendblatt.de/region/norderstedt/articl...

Gatea en myönnä.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Jotenkin tuntuu siltä, että Vihreille on ollut aikamoinen järkytys, että heikäläinen joutuu oikeasti kantamaan poliittisen vastuun tekemisistään eroamalla. Siksi ymmärrän jotenkin ne joskus aika naiivitkin selitykset, joilla Hautalan tekemisiä ja hänen erottamistaan perustellaan.

1. Avoimuuden puute. Vaihtuvat selitykset siitä, kuka on tai ei ole vastuussa tapahtuneista. Avoimuus on ollut Hautalan tavaramerkki ja hän on mielestäni ajanut erittäin ansiokkaasti ja rohkeasti avoimuutta EU:ssa. Siksi minulle oli suuri pettymys nähdä, miten avoimuus ei enää toteutunutkaan, kun kyse oli Hautalan omista tekemisistä.

2. "Hautalaa syytettiin juuri, kun hän oli nukkumassa toisella puolella maapalloa". Else hyvä, miksi Hautala oli niin peruspöllö, että meni antamaan selityksiä unenpöpperössä. On turhaa syyttää mediaa ja salaliittoa, jos ministeritasoinen ihminen ei hallitse kriisiviestinnän alkeitakaan. Niitä eivät näköjään hallitse hänen avustajansakaan.

3. Hautala sai lähteä, koska oli nainen. Hohhoijaa, tulkaa jo tähän päivään.

4. "Hautala ei sekaantunut AS:n operatiiviseen toimintaan". Kyllä hän sen teki ja siksi hänen selityksensä ontuvat pahasti. Ulkopuolisille Hautalan tekemisistä tulee ristiriitainen kuva. Toisaalta näyttää siltä, että hänelle valtionyhtiöiden johdon ylisuuret palkat ja palkkiot ovat lähes tabuja, mutta AS:n suhteen hän hallitsee kunnon käskyttämisen. Viittaan hänen lausumaansa siitä, ettei AS:n toimari ymmärrä asemaansa ja sitä kuka häntä käskyttää.

Minusta Heidi Hautalan erottaminen johtui siitä, että hallituksen luottamus hänen katosi. Vihreätkin korostavat luottamuksen tärkeyttä politiikassa, joten heidän tulisi hyväksyä tilanne eikä keksiä selityksiä toisensa perään siitä, että Hautala on viaton uhri. Hän on kokenut politiikko, joka teki useita mokia ja nyt vastaa niistä. Ei kyseessä ole sen kummoisempi asia.

Harri Rautiainen

Hyvin tiivistetty, ikään kuin mun kynästäni ;)

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

On se ihmisen subjektiivisuus vaan aina yhtä hämmästyttävää. Miksi täytyy kaveria tai puoluetoveria (tai itseään) yrittää puolustaa ja muuttaa mustaa valkoiseksi? Näin varsinkin politiikassa. Mitään ei myönnetä edes silloin, kun selvä näyttö on olemassa. Siitäkö syntyy se Hautalan hokema itsekunnioitus?

Lilli Markkanen

Oliko Niinistön toiminta verottoman auton käytössä ministerille sopivaa toimintaa? Ensinnäkin väite siitä, ettei tiennyt. Missä hän oli silloin kun viisautta jaettiin. Jokaisen pitäisi tietää, että ulkomaisessa rekisterissä olevaa autoa saa ajaa vain auton omistaja. Jos sitä ajaa joku muu. omistajan pitää olla autossa mukana.

Kun asia tuli julkiseksi, Niinistö vetosi silloinkin vielä tietämättömyyteen. Lopuksi taipui kuitenkin tullin tahtoon veron määräämiseksi. Yritti kuitenkin venkoilla korotuksesta käyttäen ministerin arvovaltaa. Lopulta oli kuitenkin taivuttava verottajan tahtoon, koska muuten oli tullut hallinnollinen käsittely asiassa, ja se taas olisi mitä todennäköisemmin johtanut hänenkin eroon;-D

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

En voi sanoa miltään osin pitäväni Hautalan ajamasta politiikasta, mutta kyllä tästä ajojahdista jäi aika paskainen maku suuhun. Astuiko Hautala Finnair-jupakassa tai jossain muussa vaiheessa väärille varpaille? Sitä tuskin saamme koskaan tietää. Kun media lähtee yhteen ääneen rummuttamaan yhtä totuutta, on kansa talikoiden ja soihtujen kanssa valmiina lynkkaamaan, eikä siinä mikään enää auta. Jaksamista Heidi Hautalalle ja muille vihreille!

Pekka Heliste

Hautalan ongelma oli, että hän puuttui asioihin vain kun kaverit tarvitsivat apua.

Finnairissa hän ei puuttunut mihinkään, ei vaikka Finnairin johto harjoittaa Lapuan liikken henkilöstöpolitiikkaa

Lilli Markkanen

Miksi hän puuttui tai antoi puuttua itsenäisen yrityksen operatiiviseen toimintaan, mitä rikosilmoituksen teko on? Ministerille kuuluvat strategiset asiat!!!

Onni Siemen

Voisitko Else antaa valoa mieltäni askarruttavaan kysymykseen:
Minkä tiedon pohjalta Heidi Hautala/Pekka Timonen olivat niin vuorenvarmoja siitä, että Greenpeacen vieminen oikeuteen aiheuttaisi valtavat imagotappiot Arctia shippingille? Jotain järisyttäväähän piti olla tiedossa, koska Hautala poikkesi aiemmasta mallistaan omistajaohjauksen suhteen ja Timonen oli valmis oikeasti järeään toimenpiteeseen, toimitusjohtajan erottamiseen. Miksi Greenpeacen oikeuteen joutuminen oli estettävä hinnalla millä hyvänsä? Olisiko asiasta seurannut taloudellisia tappioita Arctialle? Miten ne olisivat realisoituneet?

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Greenpeacen vieminen oikeuteen olisi jättipotti kyseiselle yhdistykselle. Tuomiona taputukset pään päälle muutaman päiväsakon kanssa, mutta Greenpeace saisi oikeuskäsittelyn myötä mielettömästi ilmaista mainosta medioissa ja sitä kautta lisää lahjoittajia toimintaa rahoittamaan. Tämä on se syy miksi valtaosa Greenpeace-häiriköiden kohteeksi joutuneista yrityksistä ei esitä asiassa vaatimuksia, vaan mieluummin hautaa sen villaisella.

Pekka Heliste

Muutamaa GP edustajaa on rangaistu jo noista tempuista , joita havaittiin myöhemmin videolta

Eipä ole näkynyt etusivun otsikoita

Lauri Korhonen

IL: "Mielestäni ympäristöjärjestöjen ei pidä suosia sellaista toimintaa, joka on lainvastaista, Haavisto vastasi."

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013101717614888_u...

Diplomaattisesti sanottu.

Sepetius Kangas

Tuo on varsin helppo arvata GP sai nytkin tästä paljon puoltoa. Kyllä aika monet on kärsineet ruvetessaan rettelöimään GB kanssa. Se arktinen maailma on aika arka pala, luonnonsuojelu järjestöt saavat varmasti siellä paljon viivästymisiä aikaan. Saattavat osittain torpedoida öljynporauksen lisäksi kuljetuksia jotka kulkevat koilliväylän kautta esim energia toimituset suomeen. Esin siperian oljyn ja kaasun saaminen suomee saattaa tulla kalliinmaksi kuin oletetaankaan. Ei Hautala tai Timonen Arcicin toimitus jotajaa olisi saaneet erotettua. Mutta omistajain haluama yhtiökokous olisi sen tehnyt varsin helposti..

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Blogisti esittää kysymyksen "onko reilua että" sitä ja tätä. Tuohon on hyvin vaikea vastata, kun reiluus pitää ensin jotenkin määritellä. Onko reilua, että Hautala ministerinä uhkailee toimitusjohtajan ja hallituksen puheenjohtajan erottamisella? Onko reilua, että ministeri Hautala kehoittaa valtionyhtiöitä vain hyväksymään enemmän kansalaistottelemattomuutta kuin muut? Onko reilua, että Hautalan avustajan avomies on korkealla Greenpiecen organisaatiossa? Jne.

Todellinen syy Hautalagateen on vihreissä käynnissä oleva raju valtataistelu. Kyseesä ovat henkilöiden vallanhimot ja taloudelliset edut. Oman mausteen tuo mukaan taistelu miesten ja naisten välillä.

Hautalan kampittivat vihreät miehet. Hautalan seuraajan nimitys (Haavisto) kertoo tämän selkeästi.

Sepetius Kangas

Minä en reiluudesta puhu mitään, koska sitä ei polittiikassa ole. Mutta jäljet johtaa sylttytehtaalle. Hautalan ajojahti on ollut aika pitkä täynnä kaikenlaista kieroilua ja nyt saatiin vasta se tulos. Sen on suuniteltu sellaisessa puolueessa joka itse on hallituksessa opposition kanssa. Jokainen voi sen huomata jos vähänkään on lehtiä lukenut tai muuta mediaa seurannut. Eikä siinä vieläkään suurimmat konnat ole itseään paljastaneet. Aika näyttää miten juttu kehittyy

Sepetius Kangas
Lilli Markkanen

Saarela saisi pysyä siellä tuomittuna niin kauan, kuin Venäjän oikeus määrää. Kuten Lavrov sanoi, Suomen eikä minkään muunkaan maan pidä puuttua Venäjän sisäisiin asioihin. GP on terroristijärjestö:-D

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Suomen kansalaisten kohtelu ei ole Venäjän sisäinen asia.

Samaan tapaan kuin Venäjä lähtee lakiensa mukaan tarvittaessa vaikka asevoimin auttamaan mielestään väärin kohdeltuja tai vaarassa olevia kansalaisiaan, on tosiaankin myös Suomen asia kun sen kansalaiset ovat rikosoikeuden edessä ulkomailla.

Olkoonkin, että meidän keinomme rajoittuvat suunnilleen hillittyyn arvosteluun.

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Suomen tai minkä tahansa muun maan kuin Venäjän kansalaisten kohtelu Venäjällä on venäläisten asia.

Jos ei ole älyä olla maassa maan tavalla, on parempi pysyä sieltä poissa.

Vai puuttuisivatko Hautala ja kumppanit myös vaikkapa Gazan mullahien lainsäädäntöön, jos siellä joku monikulttuurinen ääri-anti-islamistipoppoo jäisi kiinni jostain "rauhanomaisesta" valtausyrityksestä entraushakapyssyjen kanssa...

Maassa maan tavalla tai maasta pois (siis tässä tapauksessa ennakoivasti maasta pois, älä mene sinne jollet halua häkkiin).

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #187

Höpö höpö, Lillillä oli termit hukassa eikä se selittelyllä muutu miksikään. Muiden maiden kansalaisten kohtelu on aina myös heidän kotimaansa asia, ei vain sen jossa henkilö sattuu sijaitsemaan.

Mitä hemmettiä sinä höpäjät jotain Gazasta? No, mennään sillä sitten: Kyllä Hautala ja kumppanit, sekä Suomen valtio puuttuisi asiaan jos siellä olisi Suomalainen mukana. En ymmärrä, miksi esimerkkisi sisältää puuttumisen lainsäädäntöön, koska eihän niin olla Venäjän tapauksessakaan tehty. On aina varmistettava, että kansalaista kohdellaan oikeudenmukaisesti - näytösoikeudenkäynteihin on puututtava ankarimmalla käytössä olevalla tavalla.

Totta kai ulkomailla pitää toimia sikäläisten lakien mukaan. Ei tässä siitä ole kysymys, vaan kansalaisen oikeuksien puolustamisesta ulkomailla. Valtion kuin valtion tulee olla kansalaisensa puolella, riippumatta siitä mihin hän on syyllistynyt ja vedota kyseessä olevaan maahan.

Kansalaistottelemattomuuttahan en itse hyväksy, muttei se poista myötätuntoani muita ihmisiä kohtaan. Tuomioiden pitää olla oikeudenmukaisia eikä kovimpia lain kirjaimen mahdollistamia.

Piku Koo Vastaus kommenttiin #193

>>>>>>> Kansalaistottelemattomuuttahan en itse hyväksy, muttei se poista myötätuntoani muita ihmisiä kohtaan. >>>>>>>>

No, hyväksytkö pienen, sanotaan 20-30 % ylinopeuden, jos on todellinen syy siihen?

Entä pienessä mutta kontrolloitavissa olevassa tuiskeessa ajon ?

Kunhan testaan.

Piku Koo

A) GP ei ole terrorijärjestö, sen sijaan sinä levität tahallisesti väärää tietoa Usarin sääntöjen vastaisesti (ks. säännöt sivun alalaidassa).

B) Suomalaisen tutkintavangin asiat Venäjällä eivät toki ole vain Venäjän asia, vaan se kiinnostaa muitakin niin moraalisesti, juridisesti kuin poliittisestikin.

C) Suomi tekee asiassa kansainvälistä yhteistyörä eli toimii vankien vapauttamiseksi yhdessä parinkymmenen muun maan kanssa

D) Suomi voi käyttää vaikuttamisen keinoina diplomaattista neuvottelua ja painostusta, vetoamista ylempiin tahoihin, vankivaihtokauppoja

E) Lisäksi teitenkin myös Suomen kansalaiset voivat käyttää erilaisia vaikutuskanavia lähettämällä suurlähetystöön kirjeen / kortin / soittamalla / s-postitse. Voihan sitä aloittaa kaasu- tai öljylakon, tai mennä Tehtaankadulle laulamaan "Vapauden kaihoa" :D

En vitsaile, kunhan esittelin keinoja, niitä näytti löytyvän, ja jotkut keksivat ehkä vielä parempiakin keinoja vaikuttaa asiaan.

Käyttäjän SonjaFalk1 kuva
Sonja Falk

Hautalan kampittajia ei välttämättä tarvitse etsiä kaukaa. Eilinen ministerivalinta ei ollut minulle yllätys. Haavisto yritti päästä ministeriksi jo viime keväänä. Ikävä kiitos Hautalalle puoluetoverilta, jonka presidentinvaalikampanjaa Hautaja avoimesti ja vahvasti tuki. Mutta politiikka on likaista peliä.
http://yle.fi/uutiset/pekka_haavisto_vaihtaisi_hau...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Haavisto olisi ollut hyvä presidentti mutta Hautalan ulospelaaminen lähinnä kai uusoikeiston taholta on valta menetys suomalaiselle hallintokulttuurille ja kaikille ihmisille jotka ovat kokeneet että valtio on järjen ja sivistyksen puolella fasismia ja laisseefairekapitalismia vastaan.

Lauri Korhonen

Kun genitaalit ei riitä.

Haavisto valittiin koska hänen odotetaan olevan eduksi koko Suomelle. Ministeri Niinistö komppaa.

Ville Niinistö: ”Tämä on eduksi koko Suomelle”

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/63255-ville-niinis...

Ilmeisesti Vihreissä tiedetään ja myönnetäänkin jo ettei Hautala ollut eduksi Suomelle. Ja Hassi joutui samaan koriin ilmoittaessaan etukäteen olevansa Hautalan linjoilla. Saa nähdä jatkuuko Hautalan-Hassin linjan mureneminen puolueessa pidemmällekin. Tulemmeko kenties vielä näkemään Vihreitten hajoamisen sisäisiin riitoihin?

Ainakin Hautalan-Hassin linja vaikuttaisi nyt jääneen sivuraiteille puolueessa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #168

"Lauri Photoshop Korhonen" on kovasti tykästynyt kirjoittamaan genitaaleista. Ihan peräkkäisiin kommetteihin niitä pitää puskea vaikkeivat liity mihinkään.

Lauri Korhonen Vastaus kommenttiin #169

Nimenomaa liittyy. Ne aika pitkälle määrää sukupuolen.

Monissa kommenteissa ympäri Puheenvuoroa on pyritty korostamaan sukupuolen merkitystä.

Tiedät kyllä mistä kirjoitan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #170

Sinä itse et tiedä mistä kirjoitat.

Pekka Heliste

Hautalan harrastama hyvä-sisko-hallinto tuskin täyttää hyvän hallintotavan kriteereitä

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tuon maaliskuisen Ylen uutisen mukaan Haavisto toivoi Hautalan eroavan harmaan talouden vastaisesta ministerityöryhmästä ja niin Hautala tekikin. Erovaatimusta ministerin tehtävästä tuossa jutussa ei mainita.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Minusta Haaviston aiempi lausunto siitä, että Hautalan olisi erottava harmaan talouden työryhmästä oli oikea ja noudatti yleistä oikeustajua. Hautala turvautui harmaaseen talouteen jättäessään veroja maksamatta, se on tosiasia. Siksi oli aivan luonnollista, ettei hän sopinut työryhmän jäseneksi. On käsittämätöntä julistaa Haavisto Hautalan kampittajaksi tämän lausunnon perusteella. Vai oletko sitä mieltä, että poliitikon on kategorisesti hyväksyttävä puoluetovereidensa lainvastaiset teot ettei häntä kutsuttaisi kaverin kampittajaksi.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

luin tuon elsen mainitseman linkin jossa esitettiin teoria miten tuo hautala gate prosessi meni.

Kuten procedurin kirjoittaja ilmoitti niin ei vielä tiedetä kuka on homman takana. tiedetään sanan saattajat lehdistön mukana olleet henkilöt.

teolle on toistaiseksi esitetty motiiviksi
1) merenkulkijoitten kyllästyminen valtion omistajpolitiikkssn.
ja 2) arctic shippingin kosto
joilla kummallakaan ei ollut mahdollisuuksia suunnitella tai toteuttaa esitetyn teorian mukaisesti hautala gaten kokonaissuunnitelman mukaisia tehtyjä toimia .

esitän kahden viime päivän Ollilan - media esilletulojen takia yhden motiivin lisää:

Ollilan suoranainen pakoilu mediaa elop kohun jälkeen. oli ilmeistä että hänellä oli todellinen tarve saada aikaan vielä isompi kohu aikaan jonka aikana ja jälkeen hän ja hänen lähipiirinsä tuli voimalla esiin.
joista tärkeimmät kaksi olivat:

1) vahvasti it sektorille lisätöitä valtion varoin tutkiva ja hänen vetämänsä (tie)älyliikenne työryhmä tuo esiin jälleen kerran kokonaisälyn (vesi/raide ) ja EU liikennestrategian edellyttämät toimet liikenteen logistiikasta unohtaneen työryhmän tulokset suurella rytinällä.

2)elämänkertansa julkaistaan

Eli Ollilalla oli todellinen tarve heittää ministeri yli laidan ja hänellä on teorian kirjoittajan edellyttämä strateginenkyky ja suhteet viedä tämån tason junailu läpi tulemmatta paljastetuksi.

Käyttäjän TimoHuhtala kuva
Timo Huhtala

Uskottavuus katosi Hautalalta sekä kansan että hallituksen silmissä, siinä perussyy jatkuvaan tarkkailun alla olemiseen. Sekava kommunikointi medialle on tuhoisaa ministerille ja niin kuuluukin tänä päivänä olla. Ei ole muuta vaihtoehtoa.Myös omien avustajien huolellinen valinta ja ohjeistus kuuluvat näkyvässä roolissa olevan ministerin perustaitoihin, oli aatepohja miten ylevä tahansa.

Käyttäjän AlpoMartikainen kuva
Alpo Martikainen

Haavisto Venajalle neuvottelemaan, ?

Piku Koo

Loistavaa, juuri näin, nimenomaan Haavisto Ryssiin ja sassiin !

Pekka, puske päälle, painosta.. Soisko Putin ihan treffit ?

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Piku Koo:
"Te saatanan natsinkaltaiset, patsastelevat ulkokultaiset legalistit, vailla muuta sisältöä mukaanlukien omatuntonne ja moraalinne - ette näytä edes ymmärtävän länsimaalaisen demokratian perusteita. Olette myös sokeita omille rikoksillenne, ja tämä sokeus yhdistettynä ylivoima-ajojahdin tuomaan klubitunnelmaan riittääkin teille oikeuttamaan kaiken mitä teette ja puhutte täällä tänään tai tuolla. Läpinäkyvää kuin alaston Marko bjuström."

Minä pelkään ihmisiä, jotka lausuvat tuollaisia. He ovat tappaneet miljoonia kanssaihmisiä ja ovat valmiita siihen nykyäänkin. Tuo oikeassa oleminen on kammottavaa.

Toimituksen poiminnat

Sivut